nieuwsverzamelaar

“Liefste lijf, ik probeer mijn dochter de boodschap mee te geven dat élk lichaam waardevol is”

Nieuwsblad Tuin - 19 uren 17 min geleden

Elke week vertelt een vrouw openhartig over haar lichaam. Deze week is het aan preventieadviseur Natasja Gysels (38) uit Kessel.

Specialisten trekken aan de alarmbel: we lopen onszelf kapot

Nieuwsblad Tuin - 19 uren 37 min geleden

Het marathonseizoen start pas in de lente, maar de gekte is nu al begonnen. De wachtzalen van sportdokters zitten vol met ­mensen die hun capaciteiten willen testen. Maar specialisten trekken aan de alarmbel: bouw voorzichtig op, of voor je het weet, zit je weer in de wachtkamer. Met een blessure.

Hoe krijg je strakke ronde billen? Onze trainer legt het uit

Nieuwsblad Tuin - 15 februari, 2019 - 14:35

De billen bestaan uit drie spieren (de grote bilspier of gluteus maximus, de middel-grote bilspier of gluteus medius en de kleine bilspier of gluteus minimus) die drie bewegingen uitvoeren. Als je die alle drie doet, worden je billen op alle mogelijke manieren geoefend. En dat lukt met deze drie oefeningen die je zo thuis kunt doen. Onze fitcoach Roy Vermeulen doet voor hoe het moet.

Met je kind op restaurant? Zo redden deze mama’s het (meestal) zonder iPad

Nieuwsblad Tuin - 15 februari, 2019 - 13:50

Ah, uit eten gaan. Hoe ontspannend. Zeker wanneer je de oudste uit de keuken probeert te houden, de jongste zijn keel openzet en jij zelf met een volle maag de verdwaalde spaghettislierten van onder de tafel mag vissen. Iedereen in bedwang op restaurant, dat lukt journaliste Rien de Mey, mama van Matilda (3) en Waldo (10 maanden) nog net. Chicken nuggets en een streepje Netflix erbij, klaar. Maar: een écht gezellig gezinsmoment kan je dat natuurlijk niet bepaald noemen. Hoe houd je je kinderen zoet zonder iPad? Deze mama’s weten raad.

Vrouw met hoger loon is slecht voor relatie (en ja, ook zij denkt daar zo over)

Nieuwsblad Tuin - 15 februari, 2019 - 02:00

Of u dat nu wil of niet: uw loon heeft een ­invloed op uw relatie. Dat bewijst nieuw ­onderzoek. Verdient een man minder dan zijn vrouw, dan schatten beiden hun relatie slechter in. Verliest een man zijn job, dan is er al helemáál een probleem.

Eerst perdolan, dan naar de crèche: ouders proberen alles om ziek kind toch in de kinderopvang te stoppen

Nieuwsblad Tuin - 15 februari, 2019 - 02:00

Eerst een koortswerend middel en dan doen alsof er niets aan de hand is. Crèches stellen vast dat ouders steeds creatiever worden in het maskeren dat hun kind ­eigenlijk ziek is en dus niet naar de opvang mag. Niet goed voor de andere kindjes, niet goed voor het personeel. Maar ouders zien soms geen andere optie.

De suikerboon heeft afgedaan: deze alternatieven zijn veel origineler

Nieuwsblad Tuin - 15 februari, 2019 - 02:00

Suikerbonen, kakkebonen, of kinnekeskak. Hoe ze in uw regio ook worden genoemd, de kans dat u er krijgt wanneer u op babybezoek gaat, wordt met de dag kleiner. Veel kersverse ouders kiezen vandaag bewust een alternatief voor de suikerboon. “De huidige generatie kent de betekenis ervan niet meer.”

Vader van tweeling bekent dat zelfs hij ze niet uit elkaar houdt: “Moet me behelpen met ‘die ene’ en ‘die daar’”

Nieuwsblad Tuin - 14 februari, 2019 - 16:26

Altijd gênant als je voor de tiende keer opnieuw moet vragen wie nu wie is bij die tweeling van je beste vrienden, maar Simon Hooper brengt troost. Hij heeft vier dochters, van wie er twee deel zijn van een tweeling. En zelfs hij kan de kleine meisjes niet uit elkaar houden wanneer zijn vrouw ze - opzettelijk, om hem te pesten, zo zegt hij - in dezelfde outfit uitdost.

Liefde is… elkaar de juiste vragen stellen. Kan dit lijstje je relatie intiemer maken?

Nieuwsblad Tuin - 14 februari, 2019 - 15:50

Vergeet rozen en hartjes van chocolade: wat is er mis met een beetje aandacht voor elkaar? Dat lijkt het uitgangspunt te zijn van het boek ‘Alles over ons’, een soort vriendenboekje dat je als koppel kan invullen. Maar welke vragen stel je elkaar, en brengt zo’n vragenlijst je echt dichter tot elkaar?

Belgica 121: de eerste wetenschappelijke missie per zeilboot op Antarctica

Emis nieuwsberichten - 14 februari, 2019 - 00:00

Deze wetenschapsexpeditie gaat van start op 19 februari, de dag van de internationale conferentie ‘Climate Change and Oceans Preservation’ die georganiseerd wordt op initiatief van de ministers Marghem en De Backer. Deze 22-daagse missie wordt geleid door een jong en dynamisch team van studenten en onderzoekers van zowel Franstalige als Nederlandstalige universiteiten. Het doel: de impact van de klimaatverandering op het Witte Continent onderzoeken.

Publieke consultatie wijzigingsbesluit VLAREM III (LCP)

Emis nieuwsberichten - 14 februari, 2019 - 00:00

Er staat opnieuw een voorontwerpbesluit tot wijziging van titel III van het VLAREM op stapel, teneinde de omzetting van de BBT-conclusies van de BREF LCP mogelijk te maken.

Liefde die alles overwint: deze koppels bleven ondanks veel tegenslag toch voor elkaar vechten

Nieuwsblad Tuin - 13 februari, 2019 - 22:27

Het begint altijd zoet, met teddyberen, rozenblaadjes en valentijnskaartjes. Maar zodra de endorfines uit al die blinkende pralinedozen zijn uitgewerkt, is de liefde vaak helemaal niet zo eenvoudig. Is het een hindernissenparcours waar je voor elkaar moet vechten, met vallen en opstaan. Deze koppels hadden op hun chaussée d’amour serieuze wind tegen, maar willen nog altijd alleen maar naast elkaar wakker worden.

Het populairste seksspeeltje? “Bij vrouwen is dat een pinguïn”

Nieuwsblad Tuin - 13 februari, 2019 - 02:00

Het is bijna Valentijn en volgens Ann van seksshop/eroticashop Erotische Verbeelding mag dat wel eens met iets anders gevierd worden dan met een croissant. “Waarom geven we niet iets speelser, zoals een mooi lingerietje of een leuk seksspeeltje?”, klinkt het. Voor de vrouwen die dus geen zin hebben in een melige Valentijn raadt ze alvast een pinguïn aan. Maar ook voor mannen, koppels of mensen die liever geen speeltje kopen, heeft ze een oplossing.

De nieuwste hulp in de kinderkamer: het deurtje op de plint voor alle zorgen van je zoon of dochtertje

Nieuwsblad Tuin - 13 februari, 2019 - 02:00

De tandenfee is tof, maar die komt maar af en toe langs. Nu zijn er elfjes die je permanent in huis kunt halen. Of toch een voordeurtje dat je in de kinderkamer installeert, waarachter de privé-elf van de allerjongsten “woont”. Het figuurtje is lief, moedigt aan tot slapen en motiveert wanneer het moeilijk gaat. “Leuk idee”, vinden psychologen. “Maar blijf vooral ook zélf praten met je kind.”

Minister & YOUTH FOR CLIMATE maken afspraken over verdere klimaatdialoog

Emis nieuwsberichten - 13 februari, 2019 - 00:00

Sinds enkele weken komen geregeld tienduizenden Vlamingen op straat om hun bezorgdheid over de klimaatopwarming te uiten. Vooral jongeren zijn de gangmakers van deze ‘call to action’. Van bij zijn aanstelling als klimaatminister stelde Koen Van den Heuvel herhaaldelijk de nood aan dialoog en overleg centraal. Het mag dan ook niet verwonderen dat hij onmiddellijk de hand reikte aan de bezielers van de klimaatmarsen. Hun gesprek leverde enkele concrete engagementen op.

EU gas market: new rules agreed will also cover gas pipelines entering the EU

Emis nieuwsberichten - 13 februari, 2019 - 00:00

New rules setting out a clear regulatory framework to operate gas pipelines inside the EU and from non-EU countries were provisionally agreed between MEPs and member states.

"Moet ik mijn relatie met een stervoetballer beëindigen?" Relatietherapeute Rika Ponnet geeft advies

Nieuwsblad Tuin - 12 februari, 2019 - 19:05
“Ik ben een relatie begonnen met een Engelse voetballer die in eerste klasse speelt. Maar ik twijfel of het goed is om een relatie te hebben met iemand die zo ver weg woont en voetballer is.” Relatietherapeute Rika Ponnet geeft advies.

Waarom een paper cut zoveel pijn doet

Nieuwsblad Tuin - 12 februari, 2019 - 15:35

Wie vaak in de weer is met documenten of weleens ongeduldig een pakje opendoet, heeft het misschien al ervaren: de pijn die gepaard gaat met een sneetje door een blad papier of dun stuk karton. Maar hoe komt het dat een papiersnee, beter bekend als paper cut, zo venijnig kan zijn?

Twee keer Ed Sheeran als openingsdans in ‘Blind Getrouwd’: is hij dé populairste? En hoe maak je dat moment écht onvergetelijk?

Nieuwsblad Tuin - 12 februari, 2019 - 15:30

Er is de eerste kus bij de bezegeling van het huwelijk en de fotoshoot waar de twee pasgetrouwden moeten doen alsof de romantiek ervan af spat, maar écht intiem wordt het in ‘Blind Getrouwd’ vaak pas op de dansvloer, bij de openingsdans. De ene was al origineler dan de andere: zo kwam Ed Sheeran twee keer voorbij, maar er waren ook speciallekes. Maar hoe zit dat in het echt? Doen alle koppels nog een openingsdans? Wat zijn de populairste nummers? En hoe maak je dat moment écht onvergetelijk?

“Zeven op de tien Vlamingen kunnen stress (bijna) niet meer de baas”

Nieuwsblad Tuin - 12 februari, 2019 - 11:20

Zeven op de tien Vlamingen geven aan dat hun mentale veerkracht op of bijna op is. In januari deed een steekproef van 570 Vlamingen op initiatief van Partena Ziekenfonds een test met twaalf vragen om te peilen hoe het gesteld is met hun mentale veerkracht.

Inhoud syndiceren