nieuwsverzamelaar

Vervang je loden leidingen

Emis nieuwsberichten - 22 januari, 2019 - 00:00

In heel wat oude huizen en gebouwen loopt het kraantjeswater door loden leidingen. Lood kan oplossen in het kraantjeswater en zo onze gezondheid schaden. De Vlaamse Milieumaatschappij roept op om loden leidingen te vervangen.

Visienota – Belgisch interfederaal Energiepact

Emis nieuwsberichten - 16 november, 2018 - 00:00

U kan de visienota “Belgisch interfederaal Energiepact – Een gemeenschappelijke visie voor de energietransitie” consulteren.

ADVIES. "Mijn zoon vraagt heel de tijd 'waarom?'"

Nieuwsblad Tuin - 16 oktober, 2018 - 17:51
"Mijn zoon van zeven stelt op een dag wel honderd vragen. Hoe kan ik hem temperen in zijn vragen zonder hem te veel het gevoel te geven dat ik zijn nieuwsgierigheid niet waardeer?" Opvoedingsdeskundige Eva Bronsveld geeft advies.

Meghan Markle zo snel zwanger? “Ze hebben gewoon geluk gehad”

Nieuwsblad Tuin - 15 oktober, 2018 - 15:06

Vijf maanden na haar huwelijk met prins Harry is Meghan Markle (37) in verwachting van haar eerste kindje. Het is vlot gegaan, maar echt uitzonderlijk is dat niet op haar leeftijd. “Zwanger worden is een kansspel en het koppel heeft geluk”, zegt fertiliteitsexperte Petra De Sutter, verbonden aan UZ Gent. “Het is verstandig dat ze het niet langer uitstellen.”

Scheiden doet altijd lijden. Hoe kom je de breuk te boven en hoe regel je de zaken met je ex?

Nieuwsblad Tuin - 15 oktober, 2018 - 11:50

Een scheiding mag dan niet langer iets zijn om je over te schamen, dat betekent nog niet dat het een pretje is. Integendeel, scheiden doet bijna altijd lijden en het kan gerust een paar jaar duren voor je de breuk verwerkt hebt. “We onderschatten hoe moeilijk een scheiding is”, zegt Kaat Schaubroeck, journaliste en auteur van het nieuwe boek ‘Gelukkig Gescheiden’. Hoe kom je de eenzame periode door, hoe regel je de zaken met je ex en wat als er kinderen in het spel zijn?

EU-alliantie voor batterijen: na één jaar al grote stappen gezet bij opzetten batterijfabricage in Europa

Emis nieuwsberichten - 14 oktober, 2018 - 23:00

De Europese alliantie voor batterijen (EBA) ging een jaar geleden van start en ondertussen is de Commissie met een actieplan gekomen, worden de eerste proefproductiefaciliteiten gebouwd en zijn verdere projecten aangekondigd. Het doel is ervoor te zorgen dat de EU een vooraanstaande rol speelt bij de strategisch belangrijke productie van batterijen en de innovatie op dat gebied.

Beslissingen Ministerraad van 12 oktober 2018

Emis nieuwsberichten - 14 oktober, 2018 - 23:00
  • Uitbreiding takenpakket energiehuizen
  • Decreet luchtkwaliteit binnenmilieu voertuigen
  • Addendum 2 Brownfieldconvenant 95. Gent Libert Paints-Oxyplast
  • Addendum 2 Brownfieldconvenant 48. Eiland Zwijnaarde
  • Regels Jachtfonds
  • Decreet genetische rijkdommen
  • GRUP Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden

“Traditionele” man leeft minder lang: er wordt niet goed voor hen gezorgd, en ze zorgen ook niet goed voor zichzelf

Nieuwsblad Tuin - 14 oktober, 2018 - 02:00

Te veel mannen in Europa sterven onnodig vroeg, en dat heeft meer te maken met slechte gewoontes en traditionele gendernormen dan met hun geslacht. Europa moet ingrijpen, vindt de Wereldgezondheids­organisatie.

Rika Ponnet breekt een lans voor de romantische liefde: “Iedereen is competent in de liefde”

Nieuwsblad Tuin - 13 oktober, 2018 - 02:00
Zonde vindt ze het dat de wereld zo kritisch naar romantiek is gaan kijken. En dus spoort relatie-deskundige Rika Ponnet ons in haar nieuwe boek aan om de liefde toch vooral ten volle te beleven. Zweverig? Zeker niet, want en passant krijgen programma’s als Blind getrouwd een tik, zet ze Tinder in de hoek en stelt ze voor om scheidingen op een totaal nieuwe manier te bekijken.

De levenslessen van An Lemmens: “We hebben maar achttien zomervakanties met onze kinderen. Afgelopen vakantie dacht ik: <I>Fuck, ik heb er al drie gehad”</I>

Nieuwsblad Tuin - 13 oktober, 2018 - 02:00

Van The Voice tot Boer zkt. Vrouw en Van Groeten uit tot de Top 40 Hitlijst op Qmusic. An Lemmens (38) draait overuren. Haar leven raast voorbij en toch wil ze de tijd vasthouden. Vooral die met haar dochter Zappa-Rosa, die ze alleen opvoedt. De levenslessen van een mama die het grote zoekt in het kleine.

Passen zoetigheden in een gezond dieet? En hoe zit het met alcohol? Diëtiste geeft antwoord

Nieuwsblad Tuin - 12 oktober, 2018 - 15:06

“Mag je af en toe een stuk taart, chocolade of een wafel, of is het beter om helemaal af te kicken? En hoe zit het met alcohol in een gezond dieet?” Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord op jouw vragen over afvallen en gezonde voeding.

Zit je te veel op het werk? Toon dit eens aan je baas

Nieuwsblad Tuin - 12 oktober, 2018 - 13:46

Werken aan een standing desk doorbreekt niet alleen een ongezond zitpatroon, het zou ook je productiviteit verbeteren. Dat blijkt uit een kleinschalige studie, verschenen in het vakblad British Medical Journal (BJM).

Ellemieke schrijft pakkende post over verlies van haar zoontje met Sergio Herman: “Het gemis went nooit”

Nieuwsblad Tuin - 12 oktober, 2018 - 09:32

“Het gemis went nooit, alleen wordt de stekende pijn milder.” Dat schrijft Ellemieke Vermolen in een pakkende post op haar Instagramprofiel, nadat ze in maart 2017 haar zoontje verloor vlak voor de geboorte. De vrouw van sterrenchef Sergio Herman wil met haar boodschap aandacht geven aan alle gezinnen, die zo’n verschrikkelijk verlies moeten verwerken.

DE PINTEREST-TEST. Een wandeling met een kleuter en een eierdoos vol prentjes

Nieuwsblad Tuin - 12 oktober, 2018 - 09:22
Nu het roséseizoen weldra plaats ruimt voor chocomelktijd, dienen ook nieuwe activiteiten met de kinderen zich aan. Maar kan een eierdoos met prentjes een tweeënhalfjarige verleiden tot een boswandeling? Journaliste Rien de Mey, mama van Matilda (2,5) en Waldo (5 maanden), waagde het erop.

Gedaan met pillen, we moeten voortaan op slaapcursus

Nieuwsblad Tuin - 12 oktober, 2018 - 02:00

“Moeilijke slapers? Stuur ze op cursus.” Dat is de nieuwe richtlijn die ­Domus Medica zijn huisartsen geeft. De huis­artsenvereniging wil dat patiënten niet meer zo makkelijk slaap- en ­kalmeermiddelen krijgen voorgeschreven. “Er zijn alternatieven, gebruik ze ook.”

39 scholen ontvangen subsidie voor vergroening van hun speelplaats

Emis nieuwsberichten - 11 oktober, 2018 - 23:00

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege maakte de namen van bekend van alle Vlaamse scholen die een subsidie ontvangen om hun speelplaats te vergoenen. Naar aanleiding van de vierde projectoproep ‘Pimp je speelplaats’ ontvangen de 39 laureaten elk 4.000 euro om een avontuurlijke en natuurlijke speelplaats aan te leggen. D

Energiehuizen zullen Vlaming wegwijs maken in energie

Emis nieuwsberichten - 11 oktober, 2018 - 23:00

De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein de hervorming van de Energiehuizen goedgekeurd. Vanaf 1 januari 2019 zullen ze een uniek loket vormen waar élke Vlaming terecht kan voor alles wat met energie te maken heeft. ‘Van premies en fiscale kortingen die je kan krijgen als je je woning energiezuiniger maakt tot informatie over hoe je kan investeren in hernieuwbare energie; met al je vragen over energie kan je voortaan terecht in het Energiehuis van je gemeente’ aldus Tommelein. 

Staatssecretaris Zuhal Demir en VITO ondertekenen contract om satellietdata toegankelijk te maken voor Belgische gebruikers

Emis nieuwsberichten - 11 oktober, 2018 - 23:00

De Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, Zuhal Demir, ondertekende vandaag voor het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO) een contract met VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) voor de vergaande exploitatie van aardobservatiedata.

"Koppels die zichzelf als 'wij' en 'ons' identificeren zijn mogelijk gelukkiger"

Nieuwsblad Tuin - 11 oktober, 2018 - 08:10
Hoewel sommigen het misschien als een teken van overdreven wederzijdse afhankelijkheid zien, heeft een recent onderzoek van de University of California uitgewezen dat koppels die over zichzelf spreken in termen zoals 'wij' en 'ons' mogelijk gelukkiger in de liefde zijn dan diegenen die dit niet doen.

Vlaamse mama waarschuwt: “Allergieën zijn geen modeverschijnsel”

Nieuwsblad Tuin - 10 oktober, 2018 - 14:42
De Vlaamse Els Boersma uit Mechelen is mama van Gaston. Op haar blog schrijft ze dat de peuter pijnlijke maanden achter de rug heeft door een zware allergie, die lang niet werd ontdekt. “We wisten dat er iets niet klopte, maar werden constant teruggefloten.”
Inhoud syndiceren