nieuwsverzamelaar

Hoe leer je hen het tutje af? Mama's vertellen hoe zij het deden

Nieuwsblad Tuin - 14 juni, 2019 - 10:25

Pijnlijk ironisch is het, dat je mogelijks u-ren (da-gen!) hebt geprobeerd om je kleine, troostzoekende baby een fopspeen aan te smeren om dan een paar jaar later hemel en aarde te moeten bewegen om al die kleine ondingen weer uit je huis te krijgen. Want een écht verstokte tutjesverslaafde blijkt – nu ja – écht verslaafd. Omdat ze ‘afbouwen’ al heeft geprobeerd (enkel ’s nachts, enkel in de auto) en ook dat plan wegens zeer vermoeide einde-van-het-schooljaar-kleuter dreigt te mislukken, vraagt journaliste Rien de Mey, mama van Matilda (3) en Waldo (1) ons mamapanel om raad. Hoe geraakten hun kinderen van de tutjes af?

Voor het eerst meer kinderen zónder getrouwde ouders: “Meer kans dat samenwonenden uiteengaan”

Nieuwsblad Tuin - 14 juni, 2019 - 02:00

Verliefd, verloofd, getrouwd, kindjes: het traditionele patroon is definitief van de troon gestoten in Vlaanderen, blijkt uit cijfers van Kind en Gezin. Minder dan de helft van de baby’s en peuters in Vlaanderen groeit nog op bij getrouwde ouders. “Een logische evolutie”, zegt socioloog Dimitri Mortelmans (UA). “Al is er bij samenwonenden meer kans dat het koppel uit elkaar gaat.”

Digitale energiemeter: je moét minder, je kán meer

Emis nieuwsberichten - 12 juni, 2019 - 23:00

Op 1 juli start netbedrijf Fluvius met de plaatsing van de nieuwe digitale meters voor elektriciteit en aardgas. Nog voor het einde van 2022 worden er 1,8 miljoen nieuwe meters geplaatst. In de komende vijftien jaar worden er 6,1 miljoen geplaatst en krijgen alle Vlaamse gezinnen en kleine bedrijven het nieuwe toestel. Onder het motto “Met een digitale meter moét je minder en kán je meer” lanceert het Vlaams Departement Omgeving i.s.m. Fluvius een informatiecampagne om iedereen met de nieuwe meters te laten kennismaken.

One brick at a time: building a better future

Emis nieuwsberichten - 12 juni, 2019 - 23:00

The brick-clay industry employs around 10 million people in India. The industry also burns around 35–40million tonnes of coal per year, emitting carbon dioxide and sulfur, contributing to air pollution. 

Beslissingen Ministerraad van 7 juni 2019

Emis nieuwsberichten - 12 juni, 2019 - 23:00
 • Rechtspositieregeling personeel VREG
 • ADR-regelgeving: aanpassing aan laatste wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen
 • Synergieovereenkomst baggerwerken
 • Geluidsactieplannen voor belangrijke wegen en spoorwegen referentiejaar 2016            
 • Convenant ECOOM: addendum bijkomende onderzoekstaken
 • Strategische ecologiesteun Aperam Stainless Belgium nv
 • Raad van bestuur Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (De Watergroep): vervanging lid 
 • Toewijzing landinrichtingsmiddelen tweede fase planprogramma Schelde en Rupel
 • Handhavingsrapport OE 2018
 • GH rolnummer 6834 
 • Aperam Stainless Belgium nv - nota

Nieuwe studie toont aan: huidig lief lijkt op vorige partner

Nieuwsblad Tuin - 12 juni, 2019 - 14:21

Dat je huidig lief even avontuurlijk - of net een even grote huismus - lijkt als het vorige, is geen toeval. Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat we steeds op hetzelfde type vallen. Niet enkel fysiek, maar ook op het gebied van persoonlijkheid.

Slapen met het licht aan is niet goed voor de lijn

Nieuwsblad Tuin - 12 juni, 2019 - 12:53

Een nieuwe Amerikaanse studie heeft aangetoond dat het voor vrouwen van middelbare leeftijd en ouder niet zo’n goed idee is om te slapen met een licht, nachtlampje of de televisie aan. Het zou namelijk de kans op overgewicht en obesitas doen toenemen.

OPROEP. Hoe organiseer jij de zomervakantie met kinderen?

Nieuwsblad Tuin - 12 juni, 2019 - 08:27

De kinderen kijken er naar uit, maar voor werkende ouders is de zomervakantie vaak meer puzzelen dan ontspannen. Wij willen graag weten hoe jij het opgelost krijgt?

FANC staat heropstart Tihange 2 toe

Emis nieuwsberichten - 11 juni, 2019 - 23:00

Het FANC heeft de uitgevoerde betonreparaties en aanbrenging van een nieuwe dakplaat in het bunkergebouw van Tihange 2 goedgekeurd. Uitbater ENGIE Electrabel mag deze dus terug opstarten.

Weg met pap, hier met die brokjes: steeds meer ouders laten baby zélf eten

Nieuwsblad Tuin - 11 juni, 2019 - 05:00

Geen pap meer inlepelen, maar je baby vanaf zes maanden zelf aan brokjes laten knabbelen. Die methode – het zogenaamde baby-led weaning – is in opmars bij Vlaamse ouders. In die mate dat Kind & Gezin er nu ook aandacht aan besteedt in haar nieuwste brochure over babyvoeding. “Ouders die eraan beginnen, moeten zich wel goed laten begeleiden”, zegt woordvoerster Leen Dubois.

Pijn bestrijden? Doe jezelf pijn

Nieuwsblad Tuin - 11 juni, 2019 - 02:25

Chronische pijn bestrijden met pijn, dat is waar het om draait in een nieuw Vlaams onderzoek. Want wat blijkt? Lage rugpijn heeft meer te maken met het hoofd dan met de rug. Het is dus kwestie van het brein te leren die foute signalen te negeren en te herprogrammeren.

Blond kind met blauwe ogen? Hogere factor smeren

Nieuwsblad Tuin - 11 juni, 2019 - 02:15

Drie keer meer gevallen van huidkanker in de jongste tien jaar. Met jonge kinderen als uitgesproken risicogroep: wie één keer zonnebrand opliep, draagt een leven lang een verhoogd risico mee. Met de zomersportkampen en waterpret in aantocht wordt daarom een nieuwe campagne opgestart. Eén die vooral (hoog)blonde kinderen met een bleke huid en blauwe of groene ogen extra wil zien smeren.

Vlaamse regering lanceert nieuwe call voor vergroening voertuigen

Emis nieuwsberichten - 10 juni, 2019 - 23:00

Ook dit najaar kunnen bedrijven en organisaties opnieuw een steunaanvraag indienen voor projecten in het kader van het Vlaamse Clean Power for Transportplan. Projecten die in aanmerking komen, gaan over extra laadinfrastructuur voor elektrische deelwagens en taxi’s, op grote parkings en bij bedrijven en organisaties en over groene logistiek en e-mobility in buurtprojecten. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “De vergroening van voertuigen blijft hoog op de agenda. Met deze oproep versterken we de uitrol van bijkomende laadinfrastructuur én ondersteunen we deelvervoer.”

Van te veel piekeren tot een snurkend lief: dit kun je doen tegen veelvoorkomende slaapproblemen

Nieuwsblad Tuin - 10 juni, 2019 - 14:30

Heel wat Belgen worstelen tegenwoordig met slaapproblemen met verschillende oorzaken: een snurkende partner, te veel piekeren, wel slapen voor tv en niet in bed, slaapgebrek door onregelmatige uren, wakker worden bij het minste geluid en overdag doodmoe zijn en 's avonds klaarwakker. Slaapexpert Johan Verbraecken, verbonden aan de UZ Antwerpen, biedt voor elk van de problemen een mogelijke oplossing.

Hoeveel mensen rijden een scheve schaats? En kan een koppel dat te boven komen? Zes vragen over overspel beantwoord

Nieuwsblad Tuin - 10 juni, 2019 - 14:28

Kán het werkelijk ooit nog hetzelfde worden na overspel? En waaróm rijden mensen eigenlijk een scheve schaats? Kan dit op een bepaalde manier worden vermeden? Experts leggen uit.

Hoe slank, dik, gezond of gelukkig je bent: dit dieet pakt het aan vanuit je darmen

Nieuwsblad Tuin - 10 juni, 2019 - 12:30

Je bent wat je eet. Of beter: wat je verteert. Want hoe je je voelt, wat je graag eet en hoe dik je bent, het begint allemaal in je darmen. Dat schrijft de Britse dokter en journalist Michael Mosley in zijn bestseller ‘Het Slimmedarmendieet’. "Bepaalde ‘slechte’ bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je zin hebt in bijvoorbeeld junkfood of suiker. Maar je kan die bacteriën uitschakelen."

Legaal flirten: zo stuit je niemand voor de borst

Nieuwsblad Tuin - 8 juni, 2019 - 02:25

Hoe legaal te flirten? Die vraag stelt prof. dr. Liesbet Stevens in haar gelijknamige boek, een gids voor mannen en vrouwen in het #MeToo-tijdperk. Welke openingszin vermijdt een man maar beter bij het verleiden? Mag hij een vrouw nafluiten op straat? En wat met pikante foto’s? Dit zijn de zeven tips van de gastdocent seksueel strafrecht aan de KU Leuven en adjunct-directeur bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

“Hoe ga ik verder na de dood van mijn vrouw?” Relatie­therapeute Rika Ponnet geeft advies

Nieuwsblad Tuin - 8 juni, 2019 - 02:00

“Mijn vrouw is een paar maanden geleden overleden na een lange ziekte. Wij waren 42 jaar samen, hadden een goed huwelijk, maar haar overlijden voelde wel als een verlossing. Vandaag denk ik veel aan toen we jong waren, ik koester onze foto’s en word overspoeld door gevoelens van liefde, maar ook lust als ik kijk naar haar jonge versie. Ik verlang ernaar om samen te zijn met iemand, ging al eens kijken op een datingsite, maar voel me dan schuldig tegenover mijn kinderen. Hoe ga ik hier het beste mee om?”

“Help, ik heb in een dronken bui gekust met een vriendin.” Onze seksuoloog geeft raad

Nieuwsblad Tuin - 7 juni, 2019 - 12:36

“Ik ben een vrouw van 41 en gelukkig single. Enkele weken geleden ging ik uit met vriendinnen. We hadden te veel gedronken en ik heb uitgebreid staan tongzoenen met een van hen. Voor zover ik het me herinner, vond ik dat wel fijn. Maar het heeft wel wat consternatie veroorzaakt. Zelf vind ik het ook maar vreemd. Ik heb niks tegen lesbiennes of bi’s, maar ik zie het niet bij mezelf. Ik heb me in heel mijn leven nooit echt aangetrokken gevoeld tot een vrouw. Moet ik hier iets van maken of was het gewoon alcohol?”

Zo krijg je stevige billen: onze fitcoach toont de beste oefeningen

Nieuwsblad Tuin - 7 juni, 2019 - 12:33

Een step-up is een veilige unilaterale (eenbenige) beenoefening. Je traint er vooral je quadriceps (de voorzijde van je bovenbeen) en je billen (je poep) mee. De hamstrings train je niet met deze oefening. Wel verstevig je ook je romp (core) en kan je balans beter worden.

Inhoud syndiceren