nieuwsverzamelaar

Vandeurzen lanceert website met relatietips

Nieuwsblad Tuin - 19 oktober, 2017 - 10:34

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen lanceert tijdvoorjerelatie.be, een website met relatietips en informatie over relatieondersteuning. “Voor veel relaties kan een beetje meer tijd en aandacht voor elkaar al wonderen doen. Als dit niet volstaat, is het belangrijk dat mensen de weg vinden naar hulp. Deze campagne zorgt ervoor dat mensen de snelste weg vinden naar die hulp en ondersteuning”, zegt de CD&V-minister.

Fotograaf legt orgasmes van vrouwen vast op de gevoelige plaat

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 16:40
De Braziliaanse fotograaf Marcos Alberti heeft met een fotoreeks een ode gebracht aan het vrouwelijk orgasme. Hij fotografeerde dames voor, tijdens en net na hun seksuele hoogtepunt. De moraal van het beeldverhaal dat de naam ‘O project’ meekreeg? De vrouwelijke seksualiteit normaliseren.

Qmusic-presentatrice deelt open brief met klare taal over seksuele intimidatie

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 13:33

Qmusic-stem Dorothee Dauwe (27) heeft in een open brief haar gedacht gezegd bij de hashtag #Metoo, die vrouwen wereldwijd gebruiken om te vertellen dat ze ooit het slachtoffer werden van handtastelijkheden. In haar post op de website van de radiozender, die overal opduikt, zegt ze waarom het belangrijk is om je nare ervaringen te delen.

COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 12:08

Oooooh! Dat is niet éérlijk! Dan kan zij al-tijd slapen in het vogelhuisje. En ik maar twee keer?

Mama krijgt kritiek van andere ouders, maar zie jij wat er 'verkeerd' is met deze lunchtrommel?

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 11:01
De Australische Kate Save is mama van twee dochtertjes, Chloe (5) en Mia (3), en pikt het niet langer dat andere ouders aan de schoolpoort neerkijken op de lunch die ze met hen meegeeft. Zelf is ze aan de slag als diëtiste, maar ze heeft de tegenslag dat allebei de meisjes nogal moeilijke eters zijn. "Eenmaal ze weten dat je diëtiste bent, vragen ze graag wat jij meegeeft aan de kinderen, maar als ik het ze vertel kijken ze raar op." Zie jij waar ze kritiek op krijgt?

Voor de overgang komt de perimenopauze, maar hoe merk je dat je in die fase zit?

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 10:47

De menopauze kent iedereen, maar bij veel dames doet de term perimenopauze geen belletje rinkelen. Toch kan het fenomeen net voor de echte menopauze al gelijkaardige klachten geven. De Belgische Vereniging voor Menopauze brengt het fenomeen onder de aandacht naar aanleiding van Wereld Menopauzedag op woensdag 18 oktober

Celebs willen taboe rond miskramen doorbreken met krachtige video

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 09:39
Liefst een op de vier zwangerschappen mondt uit in een miskraam, maar toch blijft rond die pijnlijke gebeurtenis vaak een zweem van taboe hangen. Enkele celebs schaarden zich daarom achter een campagnefilmpje om het bespreekbaar te maken, want ook zij maakten het aan den lijve mee.

Zo'n trouwdag is een en al emotie tonen deze awardwinnende foto's

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 08:56
Bij Fearless Photographers verzamelen ze al sinds 2011 om de twee maanden de mooiste huwelijksfoto's die wereldwijd werden genomen. Ze focussen daarbij vooral op beelden die emoties ontlokken of net dat ene moment van geluk hebben weten vast te leggen. Ze willen daarmee ook het imago van de trouwfotograaf wat oppoetsen. Het levert in elk geval pakkende souvenirs op. Dit keer haalden ook foto's van de Belgische Nele Watty, Dries Renglé en Sanne De Block de selectie. Ben je fan van het werk van een fotograaf? Dan kun je die ook makkelijk contacteren via hun website. Wij plukten er in elk geval de leukste uit die de meest recente collectie haalden.

Menstruatiebloed blijkt dan toch niet blauw te zijn bewijst nieuw spotje

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 07:39
Bodyform, een Amerikaanse producent van maandverbanden dat bij ons wordt verkocht onder de naam Libresse, heeft zonet een baanbrekend spotje gelanceerd. Daar is menstruatiebloed niet langer blauw, maar wel rood, net zoals het in de realiteit ook is. Het merk wil daarmee een statement maken.

Vlaamse onderzoekers doen baanbrekende ontdekking: suiker maakt kanker erger

Nieuwsblad Tuin - 18 oktober, 2017 - 02:00

Suiker doet tumoren groeien en maakt kanker agressiever. Dat blijkt uit negen jaar onderzoek van wetenschappers van VIB, KULeuven en VUB. Ze legden bloot hoe kankercellen suiker versneld afbreken en hoe dat ­mechanisme er dan weer voor zorgt dat de kanker in stand wordt gehouden. “Een suikervrij of suikerarm dieet is voor een kanker­­pa­tiënt dus geen overbodige luxe”, zegt professor Johan Thevelein.

Eén op de drie Vlaamse vrouwen masturbeert nooit

Nieuwsblad Tuin - 17 oktober, 2017 - 05:00
In de derde aflevering van ‘De Seksenquête 2017’ in actualiteitenmagazine ‘Telefacts’ wordt onder meer stilgestaan bij soloseks. Daaruit blijkt dat masturbatie geen taboe meer is, maar dat één Vlaamse vrouw op drie er niet aan meedoet.

Deze sporten zijn volgens gerenommeerde artsen het best voor je lichaam

Nieuwsblad Tuin - 16 oktober, 2017 - 14:14
Ellenlange tochtjes lopen of jezelf afmatten met intensieve oefeningen op de yogamat? Volgens wetenschappers van Harvard Medical School zijn er sporten of oefeningen die veel beter zijn voor je lichaam. Zo zijn er meer bepaald vijf bewegingsvormen die het beste effect hebben als het gaat over spieropbouw, gewichtsverlies, de bescherming van het hart en die je bovendien wapenen tegen de ouderdom.

“Te veel blauw licht in de slaapkamer maakt je dik”

Nieuwsblad Tuin - 16 oktober, 2017 - 12:10

Wie zich in de slaapkamer lang blootstelt aan blauw licht, zou dat wel eens kunnen merken op de weegschaal. Want te veel licht tijdens nachtelijke uren, leidt tot gewichtstoename. Dat stelt de Nederlandse onderzoekster Rosa van den Berg, verbonden aan het Leids Universiteit Medisch Centrum.

Moe op maandag? Dat is je eigen schuld

Nieuwsblad Tuin - 16 oktober, 2017 - 09:47

Vind je het ook meestal erg zwaar om op maandag uit je bed te komen en aan een nieuwe werkweek te beginnen? Dan heb je wellicht last van een sociale jetlag. Die heb je volledig aan jezelf te danken, zo zeggen experts.

Ben jij al het slachtoffer geworden van de nieuwe datingtrend 'tindstagramming'?

Nieuwsblad Tuin - 16 oktober, 2017 - 07:40
Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is niet onwaarschijnlijk dat jij in je zoektocht naar de liefde al het slachtoffer bent geworden van 'tindstagramming'. Het is een trend die is opgedoken sinds je je Instagramaccount kunt koppelen aan je Tinderprofiel. Misnoegden die geen match met je hebben op Tinder beginnen je vervolgens privéberichtjes te sturen via Instagram.

Sporten met een maatje meer, het ligt nog gevoelig op sociale media

Nieuwsblad Tuin - 15 oktober, 2017 - 15:16

“Zou iemand met jouw gewicht niet beter cardio doen dan krachttraining” en “Pas op, je zou wel eens slank kunnen worden. Het zijn maar enkele van de reacties die plus size modellen Tess Holiday en Ashley Graham kregen op foto’s waarop ze al sportend te zien waren. Allebei bijten ze nu van zich af: “Sporten heeft voor mij niets te maken met afvallen”.

Vijf simpele tips die je relatie beter maken

Nieuwsblad Tuin - 15 oktober, 2017 - 13:06

Waarom zoveel relaties op de klippen lopen? We verwachten er te veel van, zegt de Amerikaanse professor psychologie Eli Finkel. In zijn nieuwe boek The All-or-Nothing Marriage (het alles-of-niets huwelijk) geeft hij tips om meer redelijkheid in een relatie te krijgen.

Dit is de echte reden waarom mannen liever geen condoom gebruiken

Nieuwsblad Tuin - 14 oktober, 2017 - 14:36

Hoewel het gebruik van een condoom een van de beste manieren is om soa’s te voorkomen, blijkt uit statistieken dat een alarmerend aantal mannen de rubbertjes weigert aan te doen. Het meest voorkomende excuus is dat het ongemak zou veroorzaken en het seksuele genot zou verminderen. Maar een recente studie heeft aangetoond dat er meer aan de hand is.

Daarom word je dikker tijdens het werk (zonder dat je het weet)

Nieuwsblad Tuin - 14 oktober, 2017 - 12:56

Door een hele dag aan je bureau te zitten, verbrand je nog geen 100 ckal per uur. Dus dat snackje hier en die traktatie hebben vaak een grote invloed dan je denkt, zegt de Australische voedingsdeskundige Susie Burrell, die onderzocht waar de grote boosdoeners zitten.

De band tussen Saskia De Coster (41) en hartsvriendin Karolien Debecker: “We kunnen elkaar echt afzeiken”

Nieuwsblad Tuin - 14 oktober, 2017 - 07:00

“In mijn vroegere huis sleurde ze – elke keer opnieuw – een grote gebeeldhouwde kop vanuit de hal drie verdiepingen mee naar boven.” “Zij heeft op mijn rijbewijsfoto met alcoholstift een snor en bril getekend.” Humor. Alvast één grote constante in de band tussen schrijfster Saskia De Coster (41) en hartsvriendin radiopresentatrice Karolien Debecker (38). Maar in de loop van tien jaar vriendschap is daar zoveel bijgekomen. “Ze wou ooit naar Berlijn verhuizen, ik bestierf het.”

Inhoud syndiceren