Nieuwsblad Tuin

Inhoud syndiceren Het Nieuwsblad : Life
Het Nieuwsblad : Life
Bijgewerkt: 17 uren 11 min geleden

Column. “We zijn het verleerd om afscheid te nemen”

20 oktober, 2017 - 09:46

“Kijk niet weg.” Op mijn tocht langs mensen die me in mijn zinzoekersjaar goede raad kunnen geven, is dat het krachtige advies van Barbara Raes. Zij creëert, vanuit het besef dat we in onze maatschappij te weinig rituelen hebben, op maat gemaakte rituelen, en wel vanuit een artistieke invalshoek. “Wie met zingeving bezig wil zijn, durft te kijken. Daarom zijn kunstenaars ook zo belangrijk. Want zij durven te wijzen naar waar het pijn doet.”

Ziek van verveling? Het kan. Vlamingen lopen ernstig risico op ‘Bore-Out’ op de werkvloer

20 oktober, 2017 - 08:23

5,9% van de Vlamingen loopt ernstig risico om een bore-out te ontwikkelen. Dat bracht recent onderzoek van KU Leuven en vacature.com aan het licht. Door een te lage werkdruk in combinatie met vaardigheden die niet benut zijn, worden werknemers letterlijk ziek van verveling.

Griezelig, maar niet onschuldig: experts waarschuwen voor lenzen op Halloween

19 oktober, 2017 - 15:15

Met kleurlenzen verander je jezelf op Halloween in een extra geloofwaardige zombie, weerwolf of vampier, maar onschuldig zijn ze niet. Experts waarschuwen dat de accessoires, die je in deze tijd van het jaar in veel winkels vindt, niet altijd lief zijn voor je ogen.

Vandeurzen lanceert website met relatietips

19 oktober, 2017 - 10:34

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen lanceert tijdvoorjerelatie.be, een website met relatietips en informatie over relatieondersteuning. “Voor veel relaties kan een beetje meer tijd en aandacht voor elkaar al wonderen doen. Als dit niet volstaat, is het belangrijk dat mensen de weg vinden naar hulp. Deze campagne zorgt ervoor dat mensen de snelste weg vinden naar die hulp en ondersteuning”, zegt de CD&V-minister.

Fotograaf legt orgasmes van vrouwen vast op de gevoelige plaat

18 oktober, 2017 - 16:40
De Braziliaanse fotograaf Marcos Alberti heeft met een fotoreeks een ode gebracht aan het vrouwelijk orgasme. Hij fotografeerde dames voor, tijdens en net na hun seksuele hoogtepunt. De moraal van het beeldverhaal dat de naam ‘O project’ meekreeg? De vrouwelijke seksualiteit normaliseren.

Qmusic-presentatrice deelt open brief met klare taal over seksuele intimidatie

18 oktober, 2017 - 13:33

Qmusic-stem Dorothee Dauwe (27) heeft in een open brief haar gedacht gezegd bij de hashtag #Metoo, die vrouwen wereldwijd gebruiken om te vertellen dat ze ooit het slachtoffer werden van handtastelijkheden. In haar post op de website van de radiozender, die overal opduikt, zegt ze waarom het belangrijk is om je nare ervaringen te delen.

COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis

18 oktober, 2017 - 12:08

Oooooh! Dat is niet éérlijk! Dan kan zij al-tijd slapen in het vogelhuisje. En ik maar twee keer?

Mama krijgt kritiek van andere ouders, maar zie jij wat er 'verkeerd' is met deze lunchtrommel?

18 oktober, 2017 - 11:01
De Australische Kate Save is mama van twee dochtertjes, Chloe (5) en Mia (3), en pikt het niet langer dat andere ouders aan de schoolpoort neerkijken op de lunch die ze met hen meegeeft. Zelf is ze aan de slag als diëtiste, maar ze heeft de tegenslag dat allebei de meisjes nogal moeilijke eters zijn. "Eenmaal ze weten dat je diëtiste bent, vragen ze graag wat jij meegeeft aan de kinderen, maar als ik het ze vertel kijken ze raar op." Zie jij waar ze kritiek op krijgt?

Voor de overgang komt de perimenopauze, maar hoe merk je dat je in die fase zit?

18 oktober, 2017 - 10:47

De menopauze kent iedereen, maar bij veel dames doet de term perimenopauze geen belletje rinkelen. Toch kan het fenomeen net voor de echte menopauze al gelijkaardige klachten geven. De Belgische Vereniging voor Menopauze brengt het fenomeen onder de aandacht naar aanleiding van Wereld Menopauzedag op woensdag 18 oktober

Celebs willen taboe rond miskramen doorbreken met krachtige video

18 oktober, 2017 - 09:39
Liefst een op de vier zwangerschappen mondt uit in een miskraam, maar toch blijft rond die pijnlijke gebeurtenis vaak een zweem van taboe hangen. Enkele celebs schaarden zich daarom achter een campagnefilmpje om het bespreekbaar te maken, want ook zij maakten het aan den lijve mee.

Zo'n trouwdag is een en al emotie tonen deze awardwinnende foto's

18 oktober, 2017 - 08:56
Bij Fearless Photographers verzamelen ze al sinds 2011 om de twee maanden de mooiste huwelijksfoto's die wereldwijd werden genomen. Ze focussen daarbij vooral op beelden die emoties ontlokken of net dat ene moment van geluk hebben weten vast te leggen. Ze willen daarmee ook het imago van de trouwfotograaf wat oppoetsen. Het levert in elk geval pakkende souvenirs op. Ook foto's van de Belgische Nele Watty, Dries Renglé, Sanne De Block en anderen haalden de selectie. Ben je fan van het werk van een fotograaf? Dan kun je die ook makkelijk contacteren via hun website. Wij plukten er in elk geval de leukste uit die de meest recente collectie haalden.

Menstruatiebloed blijkt dan toch niet blauw te zijn bewijst nieuw spotje

18 oktober, 2017 - 07:39
Bodyform, een Amerikaanse producent van maandverbanden dat bij ons wordt verkocht onder de naam Libresse, heeft zonet een baanbrekend spotje gelanceerd. Daar is menstruatiebloed niet langer blauw, maar wel rood, net zoals het in de realiteit ook is. Het merk wil daarmee een statement maken.

Vlaamse onderzoekers doen baanbrekende ontdekking: suiker maakt kanker erger

18 oktober, 2017 - 02:00

Suiker doet tumoren groeien en maakt kanker agressiever. Dat blijkt uit negen jaar onderzoek van wetenschappers van VIB, KULeuven en VUB. Ze legden bloot hoe kankercellen suiker versneld afbreken en hoe dat ­mechanisme er dan weer voor zorgt dat de kanker in stand wordt gehouden. “Een suikervrij of suikerarm dieet is voor een kanker­­pa­tiënt dus geen overbodige luxe”, zegt professor Johan Thevelein.

Eén op de drie Vlaamse vrouwen masturbeert nooit

17 oktober, 2017 - 05:00
In de derde aflevering van ‘De Seksenquête 2017’ in actualiteitenmagazine ‘Telefacts’ wordt onder meer stilgestaan bij soloseks. Daaruit blijkt dat masturbatie geen taboe meer is, maar dat één Vlaamse vrouw op drie er niet aan meedoet.

Deze sporten zijn volgens gerenommeerde artsen het best voor je lichaam

16 oktober, 2017 - 14:14
Ellenlange tochtjes lopen of jezelf afmatten met intensieve oefeningen op de yogamat? Volgens wetenschappers van Harvard Medical School zijn er sporten of oefeningen die veel beter zijn voor je lichaam. Zo zijn er meer bepaald vijf bewegingsvormen die het beste effect hebben als het gaat over spieropbouw, gewichtsverlies, de bescherming van het hart en die je bovendien wapenen tegen de ouderdom.

“Te veel blauw licht in de slaapkamer maakt je dik”

16 oktober, 2017 - 12:10

Wie zich in de slaapkamer lang blootstelt aan blauw licht, zou dat wel eens kunnen merken op de weegschaal. Want te veel licht tijdens nachtelijke uren, leidt tot gewichtstoename. Dat stelt de Nederlandse onderzoekster Rosa van den Berg, verbonden aan het Leids Universiteit Medisch Centrum.

Moe op maandag? Dat is je eigen schuld

16 oktober, 2017 - 09:47

Vind je het ook meestal erg zwaar om op maandag uit je bed te komen en aan een nieuwe werkweek te beginnen? Dan heb je wellicht last van een sociale jetlag. Die heb je volledig aan jezelf te danken, zo zeggen experts.

Ben jij al het slachtoffer geworden van de nieuwe datingtrend 'tindstagramming'?

16 oktober, 2017 - 07:40
Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is niet onwaarschijnlijk dat jij in je zoektocht naar de liefde al het slachtoffer bent geworden van 'tindstagramming'. Het is een trend die is opgedoken sinds je je Instagramaccount kunt koppelen aan je Tinderprofiel. Misnoegden die geen match met je hebben op Tinder beginnen je vervolgens privéberichtjes te sturen via Instagram.

Sporten met een maatje meer, het ligt nog gevoelig op sociale media

15 oktober, 2017 - 15:16

“Zou iemand met jouw gewicht niet beter cardio doen dan krachttraining” en “Pas op, je zou wel eens slank kunnen worden. Het zijn maar enkele van de reacties die plus size modellen Tess Holiday en Ashley Graham kregen op foto’s waarop ze al sportend te zien waren. Allebei bijten ze nu van zich af: “Sporten heeft voor mij niets te maken met afvallen”.

Vijf simpele tips die je relatie beter maken

15 oktober, 2017 - 13:06

Waarom zoveel relaties op de klippen lopen? We verwachten er te veel van, zegt de Amerikaanse professor psychologie Eli Finkel. In zijn nieuwe boek The All-or-Nothing Marriage (het alles-of-niets huwelijk) geeft hij tips om meer redelijkheid in een relatie te krijgen.