Nieuwsblad Tuin

Inhoud syndiceren Het Nieuwsblad : Life
Het Nieuwsblad : Life
Bijgewerkt: 23 uren 8 min geleden

Stewardess onthult de geheimen van de ‘<I>mile high club</I>’: “Mijn chef gaf een koppel een erehaag en een fles champagne cadeau”

19 april, 2019 - 21:32

Stiekem een vluggertje in de lucht? De stewards en stewardessen merken het élke keer als een koppel zich samen terugtrekt op het toilet van het vliegtuig. Meestal laten ze het zelfs oogluikend toe. En een enkele keer vormen ze zelfs een erehaag. Dat onthult een voormalige stewardess uit het Australische Sydney aan website Yahoo Lifestyle. Ze doet anoniem de geheimen uit de doeken van de ‘mile high club’; oftewel het elitaire kransje mensen dat al ver boven de grond van de grond is gegaan.

Vrouw deelt haar geheim voor gelukkig huwelijk, maar daar is niet iedereen het mee eens

19 april, 2019 - 21:31

In een Facebookpost schrijft de Amerikaanse moeder Holly Simon hoe ze elke dag achter haar man moet opruimen, maar tóch is de post geen beschuldigende vinger naar haar echtgenoot. Integendeel, ze schrijft dat het eigenlijk een “cadeau” is.

Let op voor de eerste felle zon: “Net na de winter kan ze grote schade aan je huid aanrichten”

19 april, 2019 - 14:59

Het wordt een zonnig paasweekend. Misschien trekt u naar de zee, of gaat u op een terrasje van de zon genieten. Doen, maar weet wel dat net die eerste zonnestralen het gevaarlijkst zijn voor onze huid: “Net na de winter kan de zon heel grote schade aanrichten, dus bescherm je goed”.

Gwyneth Paltrow geeft cadeautips voor Moederdag, maar wordt ermee uitgelachen

19 april, 2019 - 11:20

De Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow heeft op haar site Goop een selectie geschenken voorgesteld voor Moederdag. De blondine oogst er echter kritiek mee omdat de totale waarde van haar suggesties maar liefst 75.000 (!) euro bedraagt…

Drie tips om de eieren van je kippen nog snel te versieren voor Pasen

19 april, 2019 - 10:10
Op zondag 21 april is het Pasen en misschien wil je nog last minute een eyecatcher in huis halen. Wie kippen in de tuis heeft, hoef enkel enkele eitjes uit het hok te halen en wat knutselspullen. Drie tips voor feestelijk gedecoreerde eieren.

DE PINTEREST-TEST. Zo maak je een supermooi feestbuffet

19 april, 2019 - 09:38

De sweet table is een absolute hit bij feestminnende moeders. Maar vooraleer je zomaar wat fruitvlaaien neerdropt op je feestbuffet: weet dat het succes van de sweet table staat of valt met de styling. Journaliste Rien de Mey, mama van Matilda (3) en Waldo (1), deed een naarstige poging om de indrukwekkende Pinterestplaatjes te evenaren.

Experts waarschuwen voor hype: “Het is niet omdat Meghan Markle onderwater wil bevallen, dat het een goed idee is”

19 april, 2019 - 02:00

Twee Limburgse ziekenhuizen installeerden een nieuw bad om onderwaterbevallingen mogelijk te maken. Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, wil het ook zo. “De vraag stijgt”, zeggen ze in het Limburgse Jessa-ziekenhuis. Maar experts waarschuwen. “Het is pure commercie van ziekenhuizen. En het is niet zonder risico’s.”

Beyoncé praat openlijk over haar moeilijke zwangerschap in nieuwe documentaire

18 april, 2019 - 11:57

Beyoncé kampte tijdens haar tweede zwangerschap met zwangerschapsvergiftiging of pre-eclampsie. Dat maakte ze bekend in haar nieuwe documentaire Homecoming. Deze aandoening kan voor zowel de moeder als het kind risico’s met zich meebrengen.

De Block wil vroegere opstart van re-integratietraject voor zieke werknemers

18 april, 2019 - 07:33

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is voorstander van een vroegere opstart van re-integratietrajecten voor zieke werknemers, al ligt de bevoegdheid daarvoor wel bij de minister van Werk. Dat zegt haar kabinet in een reactie op een studie van HR-bedrijf Acerta, waaruit blijkt dat de nieuwe regeling rond re-integratie niet goed werkt.

Vrouw nodigt vreemde uit naar huwelijk zus, drie jaar later trouwen ze zelf

17 april, 2019 - 18:49

Een vrouw die een vreemde meenam naar het huwelijk van haar zus, is drie jaar later met hem getrouwd. Wat begon als een grap lijkt nu dus goed uit te draaien.

‘50 shades’ na #MeToo: de zweepjes blijven in de kast

17 april, 2019 - 10:28

Na 150 miljoen Fifty shades-boeken en twee jaar stilte lanceert E.L. James nu haar nieuwe roman: The mister. Geen zweepjes en blinddoeken dit keer, maar wel genoeg stomende seks om de hype opnieuw aan te zwengelen. Al geeft de schrijfster toe: “Ik heb rekening gehouden met #MeToo.”

Afvallen? Deze app helpt je de gezondste keuzes te maken in de supermarkt

17 april, 2019 - 09:49

Yuka is een app waarmee je in de supermarkt producten kunt scannen om na te gaan hoe gezond ze zijn. Bovendien biedt de tool ook betere alternatieven aan als blijkt dat je toch iets ongezonds hebt vastgenomen.

Zelfs één sneetje spek per dag verhoogt het risico op darmkanker al

17 april, 2019 - 09:39

Je hoeft geen grote hoeveelheden rood of verwerkt vlees te eten om het risico op darmkanker aanzienlijk te verhogen. Zelfs een sneetje spek per dag kan al genoeg zijn, blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Oxford bij een half miljoen Britten. De onderzoekers raden aan om de hoeveelheid vlees die we per dag eten te beperken.

Dit zijn de meest voorkomende fouten die vrouwen maken in bed (volgens mannen)

16 april, 2019 - 17:21

Hoop op succes vanavond? Maak dan zeker niet een van deze fouten. In een enquête van Illicit Encounters, een Brits datingbureau voor zij die willen vreemdgaan, hebben mannen de 10 meest vervelende dingen onthuld waaraan vrouwen zich weleens schuldig maken in de slaapkamer. Uiteraard klungelen mannen evengoed tussen de lakens. Uit dezelfde enquête destilleerde het datingbureau ook de 10 meest voorkomende fouten die mannen maken in bed. Die vindt u onderaan dit artikel.

Amper 3 procent van twintigers en dertigers eet genoeg groenten: YouTubefilmpjes moeten hen heropvoeden

16 april, 2019 - 15:43

Een schamele drie procent van de 18- tot 30-jarigen eet iedere dag voldoende groenten. Dat blijkt uit een bevraging van 500 Vlamingen door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Daarom start deze week een campagne om groenten bij jongeren te promoten. Enkel op sociale media. Want vooral daar zijn de millennials te vinden.

Aan chocolade ruiken helpt je om minder te roken

16 april, 2019 - 11:41

Wie probeert te stoppen met roken, hoeft niet altijd naar nicotinekauwgom te grijpen. Dat beweren onderzoekers aan de universiteit van Pittsburgh in een nieuwsbericht van de Amerikaanse organisatie voor beroepspsychologen American Psychological Association. Volgens hen zouden aangename aroma’s, zoals dat van chocolade, helpen om de drang naar een nieuwe sigaret te verminderen.

HIIT is uit, LIIT is in: de sporttrend voor wie niet te veel wil afzien

16 april, 2019 - 11:38

Een korte, explosieve intervaltraining tilt je gezondheid en conditie naar een hoger niveau, maar de zogenoemde HIIT-trainingen hebben er een lichtere variant bij die snel aan populariteit wint. Met de LIIT-methode bekom je mooie resultaten en is het risico op blessures kleiner. Je moet er alleen meer tijd voor uitrekken…

“Kijken is beter dan voelen”: borstkanker herken je beter in de spiegel dan met de hand

16 april, 2019 - 02:00

“Kijken is in, voelen is uit.” Het zou – in een spannender seizoen – een quote uit Temptation Island kunnen zijn, maar het gaat wel degelijk over borstkanker. “70 procent van de vrouwen weet niet dat je symptomen makkelijker kunt herkennen door te kijken dan door te voelen”, zegt de Nederlandse oncoloog-chirurg Marjolein de Jong. Ook in Vlaanderen moeten we vrouwen daarover blijven informeren, vinden experts.

VLAM wil groenten cool maken voor de millenials

15 april, 2019 - 15:41

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceert een campagne om millennials aan te sporen meer groenten te eten. Uit cijfers van de Belgische nationale voedselconsumptiepeiling uit 2014-2015 is namelijk gebleken dat slechts 3 procent van de millennials de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten haalt.

Motilium verboden voor kinderen

13 april, 2019 - 02:25