Nieuwsblad Tuin

Inhoud syndiceren Het Nieuwsblad : Life
Het Nieuwsblad : Life
Bijgewerkt: 9 uren 38 min geleden

“Liefste lijf, ik probeer mijn dochter de boodschap mee te geven dat élk lichaam waardevol is”

19 uren 19 min geleden

Elke week vertelt een vrouw openhartig over haar lichaam. Deze week is het aan preventieadviseur Natasja Gysels (38) uit Kessel.

Specialisten trekken aan de alarmbel: we lopen onszelf kapot

19 uren 39 min geleden

Het marathonseizoen start pas in de lente, maar de gekte is nu al begonnen. De wachtzalen van sportdokters zitten vol met ­mensen die hun capaciteiten willen testen. Maar specialisten trekken aan de alarmbel: bouw voorzichtig op, of voor je het weet, zit je weer in de wachtkamer. Met een blessure.

Hoe krijg je strakke ronde billen? Onze trainer legt het uit

15 februari, 2019 - 14:35

De billen bestaan uit drie spieren (de grote bilspier of gluteus maximus, de middel-grote bilspier of gluteus medius en de kleine bilspier of gluteus minimus) die drie bewegingen uitvoeren. Als je die alle drie doet, worden je billen op alle mogelijke manieren geoefend. En dat lukt met deze drie oefeningen die je zo thuis kunt doen. Onze fitcoach Roy Vermeulen doet voor hoe het moet.

Met je kind op restaurant? Zo redden deze mama’s het (meestal) zonder iPad

15 februari, 2019 - 13:50

Ah, uit eten gaan. Hoe ontspannend. Zeker wanneer je de oudste uit de keuken probeert te houden, de jongste zijn keel openzet en jij zelf met een volle maag de verdwaalde spaghettislierten van onder de tafel mag vissen. Iedereen in bedwang op restaurant, dat lukt journaliste Rien de Mey, mama van Matilda (3) en Waldo (10 maanden) nog net. Chicken nuggets en een streepje Netflix erbij, klaar. Maar: een écht gezellig gezinsmoment kan je dat natuurlijk niet bepaald noemen. Hoe houd je je kinderen zoet zonder iPad? Deze mama’s weten raad.

Vrouw met hoger loon is slecht voor relatie (en ja, ook zij denkt daar zo over)

15 februari, 2019 - 02:00

Of u dat nu wil of niet: uw loon heeft een ­invloed op uw relatie. Dat bewijst nieuw ­onderzoek. Verdient een man minder dan zijn vrouw, dan schatten beiden hun relatie slechter in. Verliest een man zijn job, dan is er al helemáál een probleem.

Eerst perdolan, dan naar de crèche: ouders proberen alles om ziek kind toch in de kinderopvang te stoppen

15 februari, 2019 - 02:00

Eerst een koortswerend middel en dan doen alsof er niets aan de hand is. Crèches stellen vast dat ouders steeds creatiever worden in het maskeren dat hun kind ­eigenlijk ziek is en dus niet naar de opvang mag. Niet goed voor de andere kindjes, niet goed voor het personeel. Maar ouders zien soms geen andere optie.

De suikerboon heeft afgedaan: deze alternatieven zijn veel origineler

15 februari, 2019 - 02:00

Suikerbonen, kakkebonen, of kinnekeskak. Hoe ze in uw regio ook worden genoemd, de kans dat u er krijgt wanneer u op babybezoek gaat, wordt met de dag kleiner. Veel kersverse ouders kiezen vandaag bewust een alternatief voor de suikerboon. “De huidige generatie kent de betekenis ervan niet meer.”

Vader van tweeling bekent dat zelfs hij ze niet uit elkaar houdt: “Moet me behelpen met ‘die ene’ en ‘die daar’”

14 februari, 2019 - 16:26

Altijd gênant als je voor de tiende keer opnieuw moet vragen wie nu wie is bij die tweeling van je beste vrienden, maar Simon Hooper brengt troost. Hij heeft vier dochters, van wie er twee deel zijn van een tweeling. En zelfs hij kan de kleine meisjes niet uit elkaar houden wanneer zijn vrouw ze - opzettelijk, om hem te pesten, zo zegt hij - in dezelfde outfit uitdost.

Liefde is… elkaar de juiste vragen stellen. Kan dit lijstje je relatie intiemer maken?

14 februari, 2019 - 15:50

Vergeet rozen en hartjes van chocolade: wat is er mis met een beetje aandacht voor elkaar? Dat lijkt het uitgangspunt te zijn van het boek ‘Alles over ons’, een soort vriendenboekje dat je als koppel kan invullen. Maar welke vragen stel je elkaar, en brengt zo’n vragenlijst je echt dichter tot elkaar?

Liefde die alles overwint: deze koppels bleven ondanks veel tegenslag toch voor elkaar vechten

13 februari, 2019 - 22:27

Het begint altijd zoet, met teddyberen, rozenblaadjes en valentijnskaartjes. Maar zodra de endorfines uit al die blinkende pralinedozen zijn uitgewerkt, is de liefde vaak helemaal niet zo eenvoudig. Is het een hindernissenparcours waar je voor elkaar moet vechten, met vallen en opstaan. Deze koppels hadden op hun chaussée d’amour serieuze wind tegen, maar willen nog altijd alleen maar naast elkaar wakker worden.

Het populairste seksspeeltje? “Bij vrouwen is dat een pinguïn”

13 februari, 2019 - 02:00

Het is bijna Valentijn en volgens Ann van seksshop/eroticashop Erotische Verbeelding mag dat wel eens met iets anders gevierd worden dan met een croissant. “Waarom geven we niet iets speelser, zoals een mooi lingerietje of een leuk seksspeeltje?”, klinkt het. Voor de vrouwen die dus geen zin hebben in een melige Valentijn raadt ze alvast een pinguïn aan. Maar ook voor mannen, koppels of mensen die liever geen speeltje kopen, heeft ze een oplossing.

De nieuwste hulp in de kinderkamer: het deurtje op de plint voor alle zorgen van je zoon of dochtertje

13 februari, 2019 - 02:00

De tandenfee is tof, maar die komt maar af en toe langs. Nu zijn er elfjes die je permanent in huis kunt halen. Of toch een voordeurtje dat je in de kinderkamer installeert, waarachter de privé-elf van de allerjongsten “woont”. Het figuurtje is lief, moedigt aan tot slapen en motiveert wanneer het moeilijk gaat. “Leuk idee”, vinden psychologen. “Maar blijf vooral ook zélf praten met je kind.”

"Moet ik mijn relatie met een stervoetballer beëindigen?" Relatietherapeute Rika Ponnet geeft advies

12 februari, 2019 - 19:05
“Ik ben een relatie begonnen met een Engelse voetballer die in eerste klasse speelt. Maar ik twijfel of het goed is om een relatie te hebben met iemand die zo ver weg woont en voetballer is.” Relatietherapeute Rika Ponnet geeft advies.

Waarom een paper cut zoveel pijn doet

12 februari, 2019 - 15:35

Wie vaak in de weer is met documenten of weleens ongeduldig een pakje opendoet, heeft het misschien al ervaren: de pijn die gepaard gaat met een sneetje door een blad papier of dun stuk karton. Maar hoe komt het dat een papiersnee, beter bekend als paper cut, zo venijnig kan zijn?

Twee keer Ed Sheeran als openingsdans in ‘Blind Getrouwd’: is hij dé populairste? En hoe maak je dat moment écht onvergetelijk?

12 februari, 2019 - 15:30

Er is de eerste kus bij de bezegeling van het huwelijk en de fotoshoot waar de twee pasgetrouwden moeten doen alsof de romantiek ervan af spat, maar écht intiem wordt het in ‘Blind Getrouwd’ vaak pas op de dansvloer, bij de openingsdans. De ene was al origineler dan de andere: zo kwam Ed Sheeran twee keer voorbij, maar er waren ook speciallekes. Maar hoe zit dat in het echt? Doen alle koppels nog een openingsdans? Wat zijn de populairste nummers? En hoe maak je dat moment écht onvergetelijk?

“Zeven op de tien Vlamingen kunnen stress (bijna) niet meer de baas”

12 februari, 2019 - 11:20

Zeven op de tien Vlamingen geven aan dat hun mentale veerkracht op of bijna op is. In januari deed een steekproef van 570 Vlamingen op initiatief van Partena Ziekenfonds een test met twaalf vragen om te peilen hoe het gesteld is met hun mentale veerkracht.

Pollenseizoen is officieel begonnen: els en hazelaar veroorzaken eerste piek

11 februari, 2019 - 19:09

Het pollenseizoen is begonnen. Het federale onderzoekcentrum Sciensano heeft zaterdag een eerste piek in de concentratie van stuifmeel van de els en de hazelaar vastgesteld. Daardoor start de risicoperiode voor mensen met een pollenallergie.

Nu al zorgen over de kinderen tijdens de zomervakantie? Ontdek het systeem ‘één dag oppassen, een week opvang”

11 februari, 2019 - 18:30

Ouders boeken steeds vroeger kampen voor hun kinderen: in januari was 75 procent van de Kazou-vakantiekampen al uitverkocht. Om de vakanties te overbruggen voor werkende ouders, is er een alternatief: zelf je opvang organiseren is goedkoop en je hoeft maar vijf vakantiedagen op te offeren als je een hele maand opvang voor je kinderen wil. Een handleiding.

Zes minuten springen per week is wondermiddel tegen osteoporose

11 februari, 2019 - 12:57

Osteoporose, een aandoening waar oudere vrouwen vaker last van hebben, kan volgens een nieuw onderzoek van de Metropolitan University van Manchester simpel voorkomen worden. Springen is de boodschap.

Jens Dendoncker helpt mythes over epilepsie de wereld uit: “Nee, wij kunnen onze tong niet afbijten”

11 februari, 2019 - 02:00

Ze kunnen hun eigen tong afbijten. Of: ze zijn bezeten door de duivel. Het zijn maar enkele van de hardnekkige mythes waarmee mensen met epilepsie dagelijks te maken krijgen. Jens Dendoncker (28), peter van de Epilepsie Liga en zelf epilepsiepatiënt, probeert in een nieuwe campagne komaf te maken met die misverstanden.