Nieuwsblad Tuin

Inhoud syndiceren Het Nieuwsblad : Life
Het Nieuwsblad : Life
Bijgewerkt: 2 uren 37 min geleden

Op dit moment ben je het gelukkigst in je huwelijk (het is gewoon een kwestie van volhouden)

23 april, 2018 - 11:46
Als je huwelijk de zogenaamde seven year itch overleeft, dan moet het beste nog komen. Een nieuwe studie, gepubliceerd in het vakblad Social Networks and the Life Course, toont aan dat getrouwde koppels zich zo’n twintig jaar na hun jawoord het gelukkigst voelen.

"Vegetarisch dieet helpt je evenveel afvallen als mediterraans", maar klopt dat wel?

23 april, 2018 - 11:40
Het mediterraans, waarbij wordt gegeten zoals in Spanje, Italië en Griekenland met veel groenten, fruit en olijfolie, zou helpen om gezonder door het leven te gaan, maar het kan ook een positief invloed hebben op je gewicht. Uit een nieuwe studie blijkt echter dat ook een vegetarisch dieet tot eenzelfde gewichtsverlies kan leiden. Al moet daar volgens diëtiste Tanja Callewaert wel een kanttekening bij geplaatst worden: "Enkel als je het goed doet, zul je afvallen".

Je hoeft niet te lopen om slank en gezond te zijn: de beste sporten voor je lichaam

22 april, 2018 - 14:57
Wie vandaag in Antwerpen de marathon gelopen heeft, denkt er wellicht anders over, maar langeafstandslopen is niet de enige sleutel tot een slank en gezond lichaam. Dat zegt i-Min Lee, professor geneeskunde aan de Universiteit van Harvard, die in een rapport vijf andere sporten aanbeveelt die voor iedereen, ook voor ouderen, haalbaar zijn.

Dokter past de regels van zijn populaire ‘5:2-dieet’ aan

22 april, 2018 - 11:04

Vijf dagen eten wat je wil, twee dagen vasten. Met dit ‘5:2-dieet’ of ‘vastendieet’ zette de Britse dokter en journalist Michael Mosley zich op de kaart van populaire manieren om af te vallen. Vandaag heeft hij de krijtlijnen van zijn dieet een beetje aangepast: op vastendagen mag je iets meer, op andere iets minder.

Slaaptekort saboteert ons dagelijks

22 april, 2018 - 07:16
Zo onbegrepen was slaap vroeger dat hij als een blunder van de natuur werd gezien. Maar, zegt neurowetenschapper Matthew Walker, door een lawine aan ontdekkingen de voorbije twintig jaar weten we vandaag hoeveel belangrijke functies de slaap wel heeft.

Nieuwe studie waarschuwt voor gebruik van menstruatiecups

21 april, 2018 - 14:13

Het Toxischeshocksyndroom (TSS) is een zeer zeldzame infectie die je organen aantast en dodelijk kan zijn. Omdat vrouwen TSS kunnen krijgen van een tampon die niet op tijd verwijderd werd, wordt de infectie ook wel eens ‘tamponziekte’ genoemd. Maar nieuw onderzoek lijkt er op te wijzen dat ook menstruatiecups een risico inhouden.

De ‘pil voor mannen’ komt weer stapje dichterbij

21 april, 2018 - 10:05

Wetenschappers hebben ‘EP055’ getest, een chemische samenstelling die zich bindt met sperma en het minder beweeglijk maakt. Volgens de resultaten heeft ze het potentieel om een anticonceptiepil voor mannen zonder bijwerkingen te worden.

De band tussen minister Hilde Crevits en Elisabeth Verhaert: “Als we oud zijn, duw ik je rolstoel”

21 april, 2018 - 02:20

Twee prille dertigers met een pittige carrière en jonge kinderen. Ze verstonden elkaar onmiddellijk, Hilde Crevits (50) en Elisabeth Verhaert (54). Dik twintig jaar – en zeer veel lief en leed – later is dat nog altijd zo. “Eigenlijk zijn wij een soort van familie, hé?”

“Liefste lijf, wat doe je als je door dokters van het kastje naar de muur gestuurd wordt?"

21 april, 2018 - 02:10

Elke week noteert schrijfster-blogster Yasmine Schillebeeckx de brief van een vrouw aan haar lijf. Deze week is het aan Marijke (40) , oprichtster WonderWijven.

ADVIES. Mijn dochter ontploft als haar broertjes haar plagen

21 april, 2018 - 02:00

Mijn dochter (5) maakt wel eens ruzie met haar tweelingbroers (3), die haar plagen of na-apen. Ze wordt dan heel boos en slaat hen. Hoe vermijd ik dit?

Het wordt zweten op de Ten Miles: met deze tips haal je de eindmeet

20 april, 2018 - 14:59
Op zondag 22 april zullen duizenden mensen zich aan wagen aan de 10 Miles in Antwerpen, de jaarlijkse loopwedstrijd die je 16 kilometer op de proef stelt. Extra moeilijkheid dit jaar: het wordt behoorlijk warm. Sportarts Chris Goossens en sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck leggen uit hoe je de finish haalt met temperaturen boven de twintig graden.

Halle Berry lanceert een lifestylewebsite en de verwachtingen zijn hoog

20 april, 2018 - 12:56
Halle Berry lanceert Hallewood, een website die ze zelf vult met gezondheidstips, fitnessoefeningen en beautynieuws. Na Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz of Reese Witherspoon de zoveelste actrice dus die zich opwerpt als lifestylegoeroe. Al is het bij Halle Berry toch net iets anders, schrijft Racked.

Broekpakken en diepe decolletés: de trends van de bruidsmodeweek in New York

19 april, 2018 - 15:10
Koppels die volgend jaar hun jawoord geven, mogen rustig aan hun grote dag beginnen plannen. Een van de eerste dingen op het lijstje van de bruid? Een droomjurk vinden. Deze trends, recht van de catwalk in New York, kunnen je misschien inspireren.

Erotische romans voor een warme zomer: onze redactrice ging op zoek naar de opvolger van 'Vijftig Tinten Grijs'

19 april, 2018 - 14:46
Nu het liefdesverhaal van Anastasia Steele en Christian Grey definitief een gelukkig einde kent, is het tijd om op zoek te gaan naar een waardige opvolger in het genre. Kandidaten genoeg, want naast E.L. James houden ook Maya Banks, L.S. Hilton, Jessica Clare, Geneva Lee en Sylvia Day ervan om de gemoederen op literair vlak flink te verhitten. Dus dook onze redactrice enthousiast en met rode oortjes in het huidige aanbod van erotische romans.

Nederlands Oogfonds waarschuwt: “Let op voor het felle zonlicht”

19 april, 2018 - 12:05
Het weer leent zich perfect voor een zonnig uitstapje, maar vergeet je zonnebril niet. Het Nederlands oogfonds hamert op het gebruik van een degelijke zonnebril omdat te veel uv-straling op termijn ernstige schade kan toebrengen aan je zicht.

Een dikke laag choco op de reclamefoto doet je kind echt meer eten

19 april, 2018 - 09:20

Hoe dikker de laag choco op de reclamefoto, hoe dikker de laag die uw kind op zijn eigen boterham smeert. Dat is meer dan wishful thinking van marketeers, zo blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Mediastudies aan de KU Leuven.

Model waarschuwt: ‘Het maakt niet uit hoe jong of fit je bent, controleer je borsten regelmatig’

19 april, 2018 - 07:41
Stina Sanders (27) postte op dinsdag een foto van haar rechterborst op Instagram nadat ze een borstpunctie liet uitvoeren. Hiermee wil het model jonge vrouwen aanzetten om op regelmatige basis hun borsten te controleren. Het model ontdekte zelf toevallig een knobbeltje in haar rechterborst en onderging een borstpunctie om na te gaan of het knobbeltje goedaardig is.

Mama brengt met naaktfoto’s prachtig eerbetoon aan haar ‘regenboogbaby’

18 april, 2018 - 22:02

Ze was verpletterd door verdriet toen haar dochtertje na amper 22 weken zwangerschap dood ter wereld kwam. Toen ze echter opnieuw zwanger werd, wilde de 27-jarige Samantha dat moment aangrijpen om met enkele ontroerende foto’s eer te betuigen aan het kindje dat ze verloor.

Wil jij je seksleven delen met Goedele Liekens?

18 april, 2018 - 14:36

Voor een nieuw programma gaat Goedele Liekens op zoek naar Vlaamse koppels die een week lang alles willen filmen wat met hun relatie te maken heeft, tot in de slaapkamer. In ‘Sex Tape’, zo zal het nieuwe programma gaan heten, zal Goedele de beelden dan bespreken met de koppels en waar nodig goede raad geven.

Wat als kinderen hun gsm belangrijker vinden dan de pracht van de natuur?

18 april, 2018 - 12:47
De Britse komiek Daniel Baddiel heeft op Twitter een foto gedeeld van zijn zoon die op zijn smartphone zit te tokkelen terwijl hij omringd is door de prachtige natuur en de golven van de zee. Herkenbaar? Voor veel ouders blijkbaar wel, want plotseling begonnen heel wat onder hen te reageren met foto's van soortgelijke situaties, maar dan in hun gezin.