Nieuwsblad Tuin

Inhoud syndiceren Het Nieuwsblad : Life
Het Nieuwsblad : Life
Bijgewerkt: 5 uren 21 min geleden

Sportapps kunnen heel verslavend zijn

6 uren 6 min geleden
Veel sporters nemen hun smartphone mee op training. Eindelijk tien kilometer kunnen lopen? Dat wordt massaal gedeeld op Facebook. Een nieuwe Britse studie toont aan dat sportapps populair zijn, maar dat het risico op sportverslaving daardoor ook toeneemt.

Heb je 8 uur slaap nodig? Is snoozen slecht? Werken powernaps? De waarheid over slaap

16 augustus, 2018 - 14:29

Van te weinig slaap word je asociaal, te veel slapen verhoogt dan weer de kans op een hartaandoening. En de snoozeknop? Daar blijf je beter af. Bijna elke dag duikt er wel een onderzoek op over onze slaapgewoonten. Maar lig er vooral niet van wakker: twee experts zetten naar aanleiding van de vele studies uit wat wel, een beetje of helemaal niet klopt.

Te weinig geslapen? Dan heb je geen zin in sociaal contact (en anderen ook niet)

16 augustus, 2018 - 13:22
Voel je je alleen en geïsoleerd als je te weinig hebt geslapen? Dat is normaal, zo blijkt uit een kleinschalig Amerikaans onderzoek aan de universiteit van Californië. Zelfs één slapeloze nacht zou mensen al een eenzaam gevoel kunnen bezorgen.

"Broccoli helpt mogelijk darmkanker te voorkomen"

16 augustus, 2018 - 12:53
Het eten van broccoli, boerenkool en groene kool kan de ontwikkeling van darmkanker mogelijk helpen voorkomen. Dat heeft een studie van het Francis Crick Institute in London uitgewezen. Bepaalde chemicaliën in deze groenten kunnen ontstekingen in het darmkanaal en de darmen verminderen, waardoor ook het risico op darmkanker op latere leeftijd verlaagt.

Tandarts toont welke schade alcohol veroorzaakt aan je tanden

16 augustus, 2018 - 12:14
De zuren in alcohol kunnen een aanslag betekenen op je tanden. Dat zegt de Australische tandarts Lewis Ehrlich niet alleen, hij toont het ook aan de hand van enkele foto’s op zijn Instagrampagina. Hij heeft wel ook gouden tips om de impact van drank op de conditie van je gebit te beperken.

Deze mama verkleedt haar dochter als vrouweniconen

16 augustus, 2018 - 12:02
Een Amerikaanse moeder brengt op een creatieve manier een eerbetoon aan verschillende inspirerende vrouwen die de loop van de wereldgeschiedenis mee bepaalden. Zo verkleedt ze haar dochter, die slechts vier maanden oud is, als vrouwelijke iconen en plaatst ze de foto's op haar sociale media.

Belg is sportiever dan de gemiddelde Europeaan

15 augustus, 2018 - 16:05

Bijna de helft van de Europeanen (46 procent) doet nooit aan sport. Bij de Belgen is dat maar 29 procent. Dat blijkt uit de recentste Eurobarometer over sport en fysieke activiteit van de Europese Commissie.

“Ben je te dik? Ga dan vooral niet op dieet!” Deze dokter legt uit wat je wel kan doen

15 augustus, 2018 - 15:12

“Ben je te dik? Ga dan vooral niet op dieet. Je mag alles eten, maar minder.” Dokter Luc Evenepoel schreef een boek vol ongemakkelijke waarheden, zo noemt hij het zelf. Geen beloftes over wondermiddelen of quick fixes, maar alleen de waarheid over slank zijn en blijven. Wij hadden een uitgebreide babbel met hem. “Als iemand tegen mij zegt: ‘Ik raak echt niet van mijn buikje af’, dan ben ik er vrij zeker van dat ik het antwoord toch in diens keukenkasten zal vinden”, zegt Luc Evenepoel.

Kat en Lyn Kerkhofs gaan het uitproberen, maar experts vertellen het nu al: dit doet alcohol met je lichaam

14 augustus, 2018 - 15:00

De zussen Kat en Lyn Kerkhofs gaan voor het nieuwe Vijf-programma ‘Tipsy’ een bijzondere uitdaging aan: ze gaan geen enkele traktatie op een alcoholisch drankje uit de weg. “Na één week moest ik al overgeven”, verklapt Kat. Dat alcohol iets doet met je lijf is duidelijk, maar wat gebeurt er precies? Van je hersenen tot je huid: experts leggen het uit.

Adele neemt het op voor beste vriendin die lijdt aan zeldzame postnatale psychose

14 augustus, 2018 - 10:02
Adele heeft op Instagram een boodschap gedeeld aan haar beste vriendin Laura Dockrill, maar tegelijk ook aan andere kersverse moeders. Laura kwam namelijk in een zeldzame postnatale psychose terecht na de geboorte van haar zoontje in februari. "Mama's, praat over hoe je je voelt", roept de popster op.

Terug van vakantie en moeite om de draad weer op te pikken op het werk? Zo pak je het aan

13 augustus, 2018 - 17:23

Voor velen is de vakantie nu echt voorbij. Mogelijk zit je met je hoofd nog ergens bij de zon, de zee en het zalige strand en kan je je moeilijk op je werk concentreren. Stressarts Luc Swinnen geeft tips om de routine van het dagelijkse leven weer op te nemen.

Mails lezen na de werkuren kan je gezondheid en je relatie schaden

12 augustus, 2018 - 12:29
Wie na de werkuren frequent zijn mails naleest, schaadt daarmee mogelijk zijn persoonlijke mentale gezondheid en die van zijn partner. Ook de relatie zelf kan hieronder komen te lijden. Dat heeft een onderzoek van de Amerikaanse Academy of Management uitgewezen.

"Te veel waarde hechten aan geluk kan je ongelukkig maken"

11 augustus, 2018 - 12:54
Wie te hard zijn best doet om altijd maar geluk na te streven, maakt zichzelf misschien wel ongelukkig. Dat heeft een onderzoek van de Australische University of Melbourne uitgewezen. Daaruit blijkt dat mensen die te veel waarde hechten aan geluk mogelijk minder goed om kunnen gaan met negatieve emoties en mislukkingen.

Wetenschappers ontdekken medicijn waardoor je zo veel mag eten als je wil zonder te verdikken

10 augustus, 2018 - 12:56

Onderzoekers van de prestigieuze Yale Universiteit hebben mogelijk een belangrijke doorbraak gemaakt in de strijd tegen overgewicht. Ze ontdekten dat een geneesmiddel, nu onder meer al gebruikt om de oogaandoening glaucoom te behandelen, ervoor kan zorgen dat ons lichaam veel minder vet opneemt.

Slechte slaper? Probeer dit trucje uit het leger eens

10 augustus, 2018 - 12:20
Moeite om in te slapen? Dan zou een simpel trucje uit de militaire wereld weleens je redding kunnen zijn. De Pre-Flight School van de Amerikaanse luchtmacht gebruikt een wetenschappelijk onderbouwde methode, die ook bekend staat als de body scan, om elke avond binnen de twee minuten in slaap te dommelen. En dat in alle omstandigheden...

Controversiële studie: “Ook te weinig zout is slecht voor de gezondheid”

10 augustus, 2018 - 09:42

Mogen we dan toch meer dan 5 gram zout per dag eten zonder dat we ons zorgen moeten maken over een te hoge bloeddruk en problemen aan het hart? Volgens een internationale studie, verschenen in het gerenommeerde vakblad The Lancet, alvast wel. Tot meer dan het dubbele zelfs. En te weinig zout zou dan weer slecht zijn voor de gezondheid, al komt die stelling meteen zwaar onder vuur te liggen.

Wie aan kinderen wil beginnen, kan zich maar beter over zijn ondergoed bezinnen

10 augustus, 2018 - 02:00
Sommige mannen vermoedden het misschien al. Uit onderzoek aan de Amerikaanse Harvard T.H. Chan School of Public Health is nu eindelijk bewezen dat ondergoed invloed heeft op de kwaliteit van sperma.

Sport maakt je echt gelukkiger (doe het gewoon niet te veel)

9 augustus, 2018 - 16:32

Sport heeft een gunstig effect op onze fysieke gezondheid, maar ook mentaal worden we er beter van. Tenminste, als je jezelf niet te vaak ik het zweet werkt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift The Lancet Psychiatry.

“Mama, ik ben bang!” Wat als je kind schrik heeft tijdens het onweer? En hoe ga je om met angstige huisdieren?

9 augustus, 2018 - 12:49
Na een hittegolf komen de regenbuien en onweders. En vooral die laatste kunnen op bepaalde plaatsen erg hevig zijn. Maar wat doe je als je kinderen doodsbang zijn? En wat als de hond des huizes ergens in een hoekje kruipt omdat ook hij bibbert van de schrik? Experts leggen het ideale plan van aanpak uit bij donder en bliksem.

Online op zoek naar een lief? De meesten contacteren alleen aantrekkelijkere mensen dan zichzelf

9 augustus, 2018 - 11:07
Het merendeel van alle personen op datingwebsites stuurt vaak berichten naar potentiële partners die aantrekkelijker zijn dan zijzelf. Dat heeft een studie van de Amerikaanse University of Michigan uitgewezen. Mannen blijken hierin overigens net iets assertiever dan vrouwen.