Daguitstap

warning: Creating default object from empty value in /data/sites/web/beerselorg/subsites/public_html/hyacint/modules/taxonomy.module on line 1223.

Welkom op camping Koekoeksbloem! (slotweekend)

| | | | | | |
27 Jun 2014 - 18:30
29 Jun 2014 - 16:00


In ons paradijselijke vakantiedomein met zicht op bos en beekvallei bieden wij u alles wat een JNM-hartje maar kan verlangen. 's Avonds kan u letterlijk en figuurlijk wegdromen onder de sterrenhemel en aansluitend genieten van een zalige nachtrust in onze reusachtige tipitent. Overdag nemen onze animatoren u mee naar de mooiste geheime plekjes van de streek. Wij wensen u een aangenaam verblijf toe!

Wat staat er op het programma?

Op vrijdagavond verwelkomen we u met lekkernijen bereid door onze viersterrenhuiskoks. De volgende ochtend wordt u in stijl gewekt door het lieflijke gekwetter van de plaatselijke avifauna en het geritsel van de reeën in het naburige bronbosje. Daarna staat er u een heerlijk dagje welness te wachten in de legendarische modderbaden van het Kesterbeekmoeras. Na de vorstelijke picknick aldaar, zoeken we verkoeling in het frisse bergriviertje en maken we al plonzend nader kennis met de plaatselijke ongewervelde bevolking.

Na alweer een heerlijke avondmaaltijd in camping "Koekoeksbloem" krijgt u de kans het wilde nachtleven in te duiken. Met de acrobatische vleermuiscapriolen en het heroïsch gefladder van vliegende herten is de ambiance verzekerd! Afsluiten doen we met een intiem concert van vroedmeesterpaddengekwaak.

Zondag bestijgen we, gesterkt door een smakelijk ontbijt, ons stalen/aluminiumen ros en gaan we op zoek naar tot dan toe onbekend gebleven natuurschoon.

Waar? aan de receptie van camping "Koekoeksbloem", op het kruispunt van de Winkelaar en het Hendrik Consciencepad in Dworp (zie planneke)
Wanneer? van vrijdagavond tot de late zondagnamiddag
Voor wie? 12- tot 26-jarige toeristen

Meer info en inschrijven: bij Sarah (sarahhublou-at-hotmail.com, 0499 27 75 54). Zie ook http://www.jnm.be/index.php?id=10542&a=48&pag=3471

Inschrijven voor 20 juni!

JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.

Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Brussel-metrospel

| | |
23 Feb 2013 - 10:15
23 Feb 2013 - 17:00

Beschrijving van de activiteit:

Ieder jaar wordt door JNM nationaal een nationale piep- en inidag georganiseerd.
De ini's die al eens een nationale piepdag (of zelfs al inidag) meemaakten weten dat de activiteiten waar het woordje 'nationaal' voor staat voor zottigheid, plezier en dolle pret staat gemixt en op smaak gebracht met een tintje natuur, milieu en nog meer zottigheid! Het meest zalige aan zulke 'nationale' activiteiten is de massa JNM'ers die er van overal in Vlaanderen naartoe trekken! Woehoeeew!

Dit jaar wordt de nationale inidag georganiseerd in Brussel met als thema "Brussel vanbinnen en vanbuiten" waarbij op zoek zal worden gegaan naar natuur, avontuur, alsook plezier en vertier in Brussel city! En blijkbaar zit de metro er ook voor iets tussen... (spannend)

Voor wie? 12- tot 26-jarigen
Waar en wanneer? Er wordt afgesproken aan het station van Halle om 10u15 (trein van 10u30). We zijn terug in Halle om 17u.
Meer info en inschrijven: Inschrijven via de groene inschrijfknop op de nationale website: http://www.jnm.be/?id=8368&a=49&pag=3471&ppag=89. Geef ook een seintje aan Tom (turcketje at hotmail.com) zodat hij weet met hoeveel volk we vanuit Halle gaan vertrekken.

Meebrengen:

 - eventueel: fototoestel dat je goed weg kan stoppen

 - lunchpakket

 - kleed je goed want we zitten buiten

 - gele trui (niet verplicht maar wenselijk)

JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.

Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

De poel van Paddenbroek

| | | |
12 mei 2012 - 10:00
12 mei 2012 - 17:00


Beschrijving van de activiteitIn september is het zover. Dan zetten we de grote stap en adopteren we met onze afdeling een verwaarloosde poel, die we daarna omtoveren tot een paradijs voor kikkers, salamanders, libellen en ander moois.


 

Maar hoe doe je dat, een dode plas water veranderen in een pracht van een poel? We springen op onze fiets en trekken op meanderende wijze richting Gooik, waar we ten rade gaan bij de poelexpert van de Paddenbroek. Als volleerde  poelbeheerders zullen wij terug huiswaarts keren.

Voor wie? 12- tot 26-jarige poelploeteraars (in spe)
Afspraak: Grote Markt van Halle, bij het standbeeld van Servais
Meebrengen: fiets met remmen en al, picknick, zwembroek en zwembandjes bij goed weer
Contact: Florian (florian_her-at-hotmail.com, 0471 43 31 51 of 02 361 17 15)
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Zomerpret in het Kesterbeekmoeras

| | | | |
2 Jul 2011 - 09:00
2 Jul 2011 - 23:00

Beschrijving van de activiteit: Om het JNM-jaar (en eigenlijk ook het schooljaar) in schoonheid af te sluiten alvorens we op kamp vertrekken, gaan we eens een hele dag vanalle zomerse JNM-dingen doen.

Tijdens de voormiddag helpen we Natuurpunt Beersel met het beheer van hun Kesterbeekmoeras. Eén keer per jaar wordt dit gemaaid en moet al het maaisel weggevoerd worden. En in zo'n moeras kan dat wel eens tot verfrissende moddergevechten leiden...

's Middags worden we beloond met een picknick. (Dankuwel, Natuurpunters!)

Als het maaisel geruimd is en het toch ook net te warm is geworden om nog te werken, is het tijd voor iets rustigers. Afhankelijk van de resterende energie gaan we dan op zoek naar beestjes of laten we de beestjes tot bij ons komen. Het is zomer en we zitten in een natuurgebied, dus aan vlinders, libellen en ander gespuis zou het ons daar normaal gezien niet mogen ontbreken.

Rond 16u nemen we op emotionele wijze afscheid van de piepers die dan naar huis mogen gaan. De ini's en gewone leden moeten we nog niet uitwuiven, want zij worden vriendelijk verzocht zich op hun fiets te hijsen en zich naar een geheime locatie te begeven. Op die geheime locatie wacht immers ons avondmaal, in de vorm van een barbecue.

's Avonds blijven we ofwel lui naar de zonsondergang kijken, ofwel gaan we op zoek naar nachtbeesten zoals vleermuizen, nachtvlinders of (eindelijk eens) vliegende herten. 

Doelgroep: Alle 7- tot 26-jarigen die graag in de natuur vertoeven.
Afspraak: om 9u aan de hoek van de Klutsstraat en de Hoeveweg in Alsemberg (zie plannetje). 7- tot 12-jarigen mogen naar huis om 16u, de rest 's avonds na het eten (23u?)
Meebrengen: een werkkostuum dat aangepast is aan het weer, schoeisel dat aangepast is aan een moerassige omgeving, een (volle) drinkbus en eventueel ook wat excursiemateriaal. 12- tot 26-jarigen brengen liefst ook een fiets mee.
Info: bij Sarah (sarahhublou-at-hotmail.com of 02 380 10 75)
Inschrijven: Omdat er werkmateriaal, een picknick en een barbecue voorzien moeten worden, vragen we je om je vóór 24 juni in te schrijven bij Sarah.
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging.
Alle 7- tot 25-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Klimaatsoorten: wie zijn ze?

| |
16 Apr 2011 - 08:45
16 Apr 2011 - 17:06

Beschrijving van de activiteit: We trekken met een heleboel JNM'ers onze buur-JNM-afdelingen naar de Wellemeersen in Denderleeuw om er het gigantische Klimaatsoorten-spel te spelen!

De laatste jaren horen we alsmaar meer over de opwarming van de aarde, het smelten van het poolijs, enz. Maar wat heeft dat voor onze natuur te betekenen?
Er zijn heel wat nieuwe beestjes en plantjes die zich hier zijn komen vestigen. Welke dat zijn, hoe die eruit zien en wat er nu net zo interessant aan is leren jullie spelenderwijs op de regionale pie

Doelgroep: 7- tot 12-jarigen die alles te weten willen komen over de natuur
Afspraak: aan het station van Halle om 8u45. Kom niet te laat, want we gaan met de trein! We zijn terug om 17u06.
Meebrengen: lunchpakket en drank
Inschrijven: Wil je mee, laat dan vóór 9 april iets weten aan Tom: 0472 30 11 94 of turcketje -at- hotmail.com
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging.
Alle 7- tot 25-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info op www.jnm.be/zwb

Vogels kijken in Zeeland

|
12 Feb 2011 - 06:30
12 Feb 2011 - 18:00

Wat gaan we doen?

Het is weer zover, dé jaarlijkse zeelandreis komt eraan, een klassieker van formaat! In het putje van de winter gaan we met een jofele bende brabantse JNM'ers richting onze noorderburen om er volop te genieten van de winterpracht.

Talrijke vogels (wintergasten in het bijzonder), zeehonden en andere pareltjes zullen gespot worden!

Wie mag er mee? 12- tot 25-jarige natuurliefhebbers
Hoeveel kost dat? Om mee te gaan moet je lid zijn van JNM (€5 ---> http://www.jnm.be/?pag=2137&a=49) en een bijdrage voor de bus betalen:
€6 op rekeningnummer 001-4510856-44 met vermelding "naam + ZWB + zeelandreis"
Hoe schrijf ik mij in? Stuur voor 10 januari 2011 een mailtje naar sarahhublou at hotmail.com. Je krijgt dan de exacte opstapplaatsen van de bus + uren doorgemaild.
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging.
 Alle 7- tot 25-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info op www.jnm.be/zwb

Slotdag groene potlodenactie

| |
16 Okt 2010 - 13:15
16 Okt 2010 - 18:30

Beschrijving van de activiteit: Vlaanderen anno 2010 is een van de bosarmste regio's van Europa. Van het weinige bos dat we hebben is bijna een derde zonevreemd. Dit wil zeggen dat ze niet groen zijn ingekleurd op de gewestplannen en dus een andere naam hebben dan bos. Hierdoor kunnen deze bossen heel gemakkelijk gekapt worden. Daarom richtten JNM en VBV (Vereninging voor Bos in Vlaanderen) de groene potlodenactie op. Al bijna 2 maanden verzamelen alle JNM-afdelingen groene potloden en handtekeningen met als doel de ministers wakker te schudden en de zoneveemde bossen te beschermen.

Op 16 oktober vind in Gent (Goentenmarkt) de heuse finale van de groene potlodencampagne plaats. Op die dag overhandigen we de minister van ruimtelijke ordening (P. Muyters) en beter leefmilieu (J. Schauvliege) onze verzamelde potloden. Op die manier willen we de ministers oproepen om met de groene potloden aan de slag te gaan en meer groen te creëren op de Ruimtelijke uitvoeringsplannen. Buiten de lijntjes kleuren is deze keer ten zeerste aangeraden
Allen daarheen dus!

Doelgroep: 12- tot 25-jarigen met interesse in natuur & milieu
Afspraak: Om 13u15 aan het station van Halle (kom op tijd!)
Meebrengen: Groene potloden, eten voor onderweg en eventueel spandoeken
Meer info: Contacteer Tom (turcketje-at-hotmail.com of 0472 30 11 94) of werp een blik op onze website www.jnm.be/zwb
Meer info over de actie op www.groenepotloden.be

Silsomdaguitstap

| | |
18 Apr 2010 - 08:00
18 Apr 2010 - 17:30

Beschrijving van de activiteit: Omdat we de bossen in onze eigen afdeling toch al door en door kennen, gaan we eens op daguitstap in het 'buitenland'. Het Silsombos in Erps-Kwerps wordt onze bestemming, de trein ons voertuig.
's Voormiddags staan er beheerswerken op het programma en 's namiddags rusten we uit tijdens een excursie.
Doelgroep: 7- tot 12-jarigen
Afspraak: aan het station van Halle (Tip: wees op tijd!)
Info: sarahhublou-at-hotmail.com, 02 380 10 75 of www.jnm.be/zwb
Meebrengen: Lunchpakket en kledij die vuil mag worden

Natuurspel-daguitstap

| |
20 Mrt 2010 - 09:10
20 Mrt 2010 - 19:30

Beschrijving van de activiteit: Tijdens deze 'regionale piepdag' verzamelen alle 'piepers' (= 7- tot 12-jarigen) in Aarschot waar we een groot natuurspel zullen spelen.
Doelgroep: 7- tot 12-jarigen
Afspraak: Om 9u10 aan het station van Halle (trein vertrekt om 9u30!!!). We zijn terug rond 19u30.
Info & inschrijven: Schrijf je voor 14/3 in bij Sarah, zodat we genoeg treinkaarten kunnen voorzien.
Dit doe je via sarahhublou-at-hotmail.com, 02 380 10 75 of www.jnm.be/zwb
Meebrengen: Boterhammen en drinken

Zeelandreis

| |
6 Feb 2010 - 08:00
6 Feb 2010 - 20:00

Beschrijving van de activiteit: Met een bus vol Brabanders naar Zeeland (NL) om er vogels (en wie weet ook zeehonden?) te spotten.
Doelgroep: 12- tot 25-jarige vogelvrienden
Afspraak: info volgt
Info: Sarah (sarahhublou-at-hotmail.com, 02 380 10 75 of 0499 27 75 54) of www.jnm.be/zwb
Inhoud syndiceren