Weekend

warning: Creating default object from empty value in /data/sites/web/beerselorg/subsites/public_html/hyacint/modules/taxonomy.module on line 1223.

Welkom op camping Koekoeksbloem! (slotweekend)

| | | | | | |
27 Jun 2014 - 18:30
29 Jun 2014 - 16:00


In ons paradijselijke vakantiedomein met zicht op bos en beekvallei bieden wij u alles wat een JNM-hartje maar kan verlangen. 's Avonds kan u letterlijk en figuurlijk wegdromen onder de sterrenhemel en aansluitend genieten van een zalige nachtrust in onze reusachtige tipitent. Overdag nemen onze animatoren u mee naar de mooiste geheime plekjes van de streek. Wij wensen u een aangenaam verblijf toe!

Wat staat er op het programma?

Op vrijdagavond verwelkomen we u met lekkernijen bereid door onze viersterrenhuiskoks. De volgende ochtend wordt u in stijl gewekt door het lieflijke gekwetter van de plaatselijke avifauna en het geritsel van de reeën in het naburige bronbosje. Daarna staat er u een heerlijk dagje welness te wachten in de legendarische modderbaden van het Kesterbeekmoeras. Na de vorstelijke picknick aldaar, zoeken we verkoeling in het frisse bergriviertje en maken we al plonzend nader kennis met de plaatselijke ongewervelde bevolking.

Na alweer een heerlijke avondmaaltijd in camping "Koekoeksbloem" krijgt u de kans het wilde nachtleven in te duiken. Met de acrobatische vleermuiscapriolen en het heroïsch gefladder van vliegende herten is de ambiance verzekerd! Afsluiten doen we met een intiem concert van vroedmeesterpaddengekwaak.

Zondag bestijgen we, gesterkt door een smakelijk ontbijt, ons stalen/aluminiumen ros en gaan we op zoek naar tot dan toe onbekend gebleven natuurschoon.

Waar? aan de receptie van camping "Koekoeksbloem", op het kruispunt van de Winkelaar en het Hendrik Consciencepad in Dworp (zie planneke)
Wanneer? van vrijdagavond tot de late zondagnamiddag
Voor wie? 12- tot 26-jarige toeristen

Meer info en inschrijven: bij Sarah (sarahhublou-at-hotmail.com, 0499 27 75 54). Zie ook http://www.jnm.be/index.php?id=10542&a=48&pag=3471

Inschrijven voor 20 juni!

JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.

Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Knot(s)gek knotkamp !

| | | | |
8 Feb 2013 - 18:30
13 Feb 2013 - 12:30


Beschrijving van de activiteit: Wie houdt er nu niet van boomklimmen? Van lekker hoog, droog en onbereikbaar vanuit de kruin van een boom op de wereld neerkijken? En stel je voor dat je ondertussen nog nuttig werk verricht voor allerlei toffe beesten, zoals de steenuil...

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar tijdens het knotkamp is dit gewoon de realiteit. Dan verschansen we ons in een knoestige knotboom, nemen we een zaag ter hand en gaan we aan de slag als knotboomcoiffeur. Knotwilgen moeten ongeveer om de 5 jaar geknot worden, anders scheuren ze onder het gewicht van hun eigen takken en sterven ze. En dat zou jammer zijn, want voor allerlei vogels, insecten, enz. is zo'n knotboom het ideale huis. En voor ons het ideale krokusvakantieoord.

Er zijn dunne takken voor de beginnelingen, en al wat stevigere knapen voor wie graag stoer en oppermachtig overkomt. Wie nog nooit geknot heeft, krijgt de knepen van het vak op uitgebreide en uiteraard deskundige wijze aangeleerd door ervaren knotters.

Voor wie? 12- tot 25-jarigen. (Er is ook een aparte knotdag op 16/2 voor 7- tot 12-jarigen.)
Wat mag dat kosten? 8 euro per nacht, dus 40 euro voor een heel kamp. Plus 5 euro lidmaatschap als je nog geen JNM-lid was.
Contact, meer info en inschrijven: bij Sietse: sietse_hellinckx78 -at- hotmail.com, 0478 37 88 43 of 02 360 09 43.
Wees er snel bij, want het knotkamp is elk jaar al gauw volzet! 
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb 

Groot Heroïsch Werkweekend: heideherstel

| |
2 Nov 2012 - 18:15
4 Nov 2012 - 16:30

Beschrijving van de activiteit: In samenwerking met Natuurpunt organiseert JNM het Groot Heroïsch WerkWeekend. Dit jaar in Herentals, waar we een biologisch niet bepaald waardevol naaldbos gaan omvormen tot heide. Dat betekent: bomen weg en de humuslaag weghalen zodat de heidezaadjes die al jaren in de bodem zitten eindelijk de kans krijgen om te kiemen.
Voor wie? 12- tot 26-jarigen
Waar? afspraak aan station van Halle
Wat moet ik meebrengen? warme slaapzak, warm werkkostuum, ...

Inschrijven voor 25 oktober bij Sarah: sarahhublou at hotmail.com, 02 380 10 75 of 0499 27 75 54.

Prijs: 12 euro voor een heel weekend, 0 euro voor wie niet blijft slapen

JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

De wereld vanuit een knotboom

| | |
17 Feb 2012 - 19:00
22 Feb 2012 - 13:00


Beschrijving van de activiteitWie houdt er nu niet van boomklimmen? Van lekker hoog, droog en onbereikbaar vanuit de kruin van een boom op de wereld neerkijken? En stel je voor dat je ondertussen nog nuttig werk verricht voor allerlei toffe beesten zoals de steenuil... 

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar tijdens het knotkamp is dit gewoon de realiteit. Dan verschansen we ons namelijk in een knoestige knotboom, nemen we een kniptang of zaag ter hand en gaan we als de slag als knotboomcoiffeur. Knotbomen moeten ongeveer om de 5 jaar geknot worden, anders scheuren ze onder het gewicht van hun eigen takken en sterven ze. En dat zou jammer zijn, want voor allerlei vogels, insecten, enz. is zo’n knotboom het ideale huis. En voor ons het ideale krokusvakantieoord, tijdens het knotkamp!

Voor wie? Voor iedereen van 12 tot 26 jaar die de wereld graag eens vanuit knotboomperspectief bekijkt. Iedereen met of zonder knotervaring. Met of zonder hoogtevrees. Met of zonder zaagtalent. Al wat je moet kunnen, leren we je ter plaatse wel.
Wanneer? Tijdens de krokusvakantie. Knotlustigen zijn welkom vanaf vrijdag 17/2 rond 19u. Op woensdag 22/2 sturen we jullie inmiddels fors gespierde lijven terug huiswaarts rond 13u.
Waar?  Op verschillende locaties in Sint-Pieters-Leeuw, het knotparadijs bij uitstek
Meer info en inschrijven: Stalk Sietse Hellinckx: 0478 37 88 43, 02 360 06 43 of sietse_hellinckx78 -at- hotmail.com. Inschrijven doe je vóór 3 februari. Hoe vroeger hoe beter, want er mogen maar 25 gelukkigen mee op kamp.

Krijg ik daar ook eten? Jazeker. Toch als je 6 € per nacht (dus 30 € voor het hele kamp) stort op rekeningnummer 068-2055286-77 van JNM Zuidwest-Brabant vóór 3 februari.

Om verzekerd te zijn op kamp moet je je ook lid maken van JNM, door 5 € te betalen. Hoe  je lid kan worden, lees je hierzo: http://www.jnm.be/?pag=3240&a=49 

JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Natuur4daagse voor 12- tot 15-jarigen

| | |
3 Nov 2011 - 11:00
6 Nov 2011 - 17:00


Beschrijving van de activiteit:

Omdat we de afgelopen jaren de lente al zo vaak hebben gezien, verkennen we dit jaar de natuur in de herfst: 3-6 november. We gaan er weer een zot weekend van maken met super leuke activiteiten als een uilentochteke, of een bezoekske aan een bioboerderijtje.

De plaats van dit geweldige gebeuren is dit jaar te vinden in het prachtige Pajottenland, meer specifiek: de Paddenbroek in Gooik, een natuurecologisch centrum dat al jaren door tal van vrijwilligers beheerd wordt. We hebben een knettergekke poel ter beschikking, enkele bijenkasten, een blotevoetenpad en een zalige (hoogstam)boomgaard. Daarnaast zullen we zeker ook wat fietstochtjes maken om de wijdere omgeving te verkennen.

Doelgroep: 12- tot 15-jarigen met zin in natuur
Praktische info
 - We spreken af op donderdag 3 november om 11u aan het station van Halle
 - We zijn terug in het station van Halle op zondag 6 november om 17u
 - Prijs: 30 euro voor de hele 4daagse
Meenemen:
 - Fiets (in orde!) + fluovestje + slot
 - Ondergoed, warme pull, T-shirts, ...
 - Slaapzak (matje hoeft niet, want er zijn matrassen voorzien)
 - Excursiegerief: hoe meer hoe beter! Vlindernetjes, gidsen, loupepotjes, verrekijker, ...
Contact & inschrijven: Mathias (mathias.balcaen-at-gmail.com of 0476/07 24 56)
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Boomgaardweekend

| | |
23 Sep 2011 - 19:30
25 Sep 2011 - 16:00

Beschrijving van de activiteit: Samen met onze vriend(inn)en van JNM-afdeling Noordwest-Brabant gaan we op weekend in Jette. In een oude boomgaard dan nog wel, en vlak naast het Laarbeekbos. Het is immers september, de periode dat de appels en peren rijp zijn. Tijdens dit weekend zullen we de appeloogst met zelfgebouwde toestellen verwerken tot appelsap, appelcider, appelmoes, enz. Verder leven we ons ook uit in de boomgaard zelf, die gehooid en gesnoeid mag worden.
's Avonds nestelen we ons moe rond het kampvuur, of trekken we op verkenning in het Laarbeekbos. Ook tussendoor maken we wel eens tijd voor wat natuurstudie. En nee, daarbij beperken we ons niet tot de wormpjes in een appel of de mieren in de tent!

Extra: Deze activiteit is onze startdag, de eerste activiteit van het JNM-jaar. Het ideale moment dus om kennis te komen maken met JNM!

(Klik hier voor de startdag voor 7- tot 12-jarigen)

Doelgroep: 12- tot 26-jarige appelfanaten
Afspraak: aan het station van Halle. De kampplaats bevindt zich in de Schapenweg in Jette, vlakbij het UZ.
Meebrengen: Een warme slaapzak, een slaapmatje, aangepaste boomgaardkledij, drinkfles, gamel, bestek, wat zakgeld voor drankjes, ...

Tip: prop je rugzak niet te vol, maar voorzie een plaatsje voor de flessen appelsap, de potten appelmoes en een voorraadje appels.

Contact en inschrijven: Sietse Hellinckx (0478 37 88 43, 02 360 06 43 of sietse_hellinckx78-at-hotmail.com)
--> inschrijven voor 12 september!
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Knotkamp in St-Genesius-Rode

| | | |
4 Mrt 2011 - 18:30
9 Mrt 2011 - 13:00

Wat gaan we doen? 

Om te vermijden dat knotwilgen helemaal openscheuren onder het gewicht van hun eigen takken, moeten ze van tijd tot tijd geknot worden. Wij nemen deze uitdagende taak op zich omdat knotwilgen heel interessante bomen zijn voor allerlei vogels zoals de steenuil. Door dit knotkamp te organiseren proberen we de knotwilgen in onze streek te behouden.
 
Dit jaar buigen we ons over de knotwilgen in de natuurgebieden van Rode: Kwadebeekvallei en Hof ten Hout. Logeren doen we in de scoutslokalen.
 
Wie nog nooit geknot heeft, krijgt de knepen van het vak aangeleerd door een expert. Behalve knotten staan er nog twee korte excursies op het programma: eentje in de natuurgebieden zelf en een andere naar de plek waar een deel van het knothout gebruikt zal worden ter bescherming van het vliegend hert.
 
En dan zijn er nog de avonden, die rijker gevuld zullen zijn dan ooit voorheen: een filmavond, talloze gezelschapsspelen, een infosessie over knotten, een streekbierenavond, enz.
Wie mag er mee? 12- tot 25-jarige natuurliefhebbers die graag zagen
Filmpje: http://www.jnm.be/index.php?pag=651&a=48
Hoe schrijf ik mij in? Vraag meer info aan Sietse (sietse_hellinckx78 at hotmail.com of 02 360 06 43)
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging.
Alle 7- tot 25-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info op www.jnm.be/zwb

Zwammenweekend in de Gaume

| |
15 Okt 2010 - 12:00
17 Okt 2010 - 18:00

Beschrijving van de activiteit:
Zwammenweekend in de streek van Virton.
Logies in Le Fin Bec, Meix-devant-Virton.
Gewone wandelingen voor de partners.
Op voorhand inschrijven.
Afspraak:
Le Fin Bec, Meix-devant-Virton.
Gids / Info:

Natuurstudiecongres in de Voerstreek

| | |
14 Apr 2010 - 00:16
18 Apr 2010 - 23:16

Beschrijving van de activiteit: Wie nooit genoeg krijgt van beestige en plantaardige dingen, zal zich zeker thuisvoelen op het Natuurstudiecongres.
Laat je niet afschrikken door het woord 'congres', want het wordt allerminst een saaie bedoening met duffe lezingen van bestofte, grijze professoren. Wél wordt het een 4daagse vol initiaties en excursies onder de prille lentezon, in een van de biologisch boeiendste streken van ons land: de Voerstreek.
Doelgroep: 12- tot 25-jarigen. Zowel geschikt voor natuurkenners als voor absolute leken.
Info & inschrijven: jelle-at-jnm.be, 0486 80 72 29 of www.jnm.be/zwb

INI-natuur4daagse

| | |
9 Apr 2010 - 00:13
13 Apr 2010 - 23:13

Beschrijving van de activiteit: We dompelen je vier dagen lang onder in een verkwikkend natuurstudiebad. Dit doen we in de Voerstreek, op dezelfde locatie als het natuurstudiecongres  (dat erop aansluit).
Doelgroep: 12- tot 15-jarigen met interesse in de natuur
Info & inschrijven: jelle-at-jnm.be, 0486 80 72 29 of www.jnm.be/zwb
Inhoud syndiceren