Fietstocht

warning: Creating default object from empty value in /data/sites/web/beerselorg/subsites/public_html/hyacint/modules/taxonomy.module on line 1223.

Batbike - fietstocht

| |
24 Jun 2018 - 14:00


Beschrijving van de activiteit
 

Fietstocht langs ingerichte vleermuisverblijfplaatsen in Halle (eigen fiets meebrengen).

Afspraak
 
vertrek station 1500 Halle 
Gids / Info
 
Christine 0479 59 22 59 

Welkom op camping Koekoeksbloem! (slotweekend)

| | | | | | |
27 Jun 2014 - 18:30
29 Jun 2014 - 16:00


In ons paradijselijke vakantiedomein met zicht op bos en beekvallei bieden wij u alles wat een JNM-hartje maar kan verlangen. 's Avonds kan u letterlijk en figuurlijk wegdromen onder de sterrenhemel en aansluitend genieten van een zalige nachtrust in onze reusachtige tipitent. Overdag nemen onze animatoren u mee naar de mooiste geheime plekjes van de streek. Wij wensen u een aangenaam verblijf toe!

Wat staat er op het programma?

Op vrijdagavond verwelkomen we u met lekkernijen bereid door onze viersterrenhuiskoks. De volgende ochtend wordt u in stijl gewekt door het lieflijke gekwetter van de plaatselijke avifauna en het geritsel van de reeën in het naburige bronbosje. Daarna staat er u een heerlijk dagje welness te wachten in de legendarische modderbaden van het Kesterbeekmoeras. Na de vorstelijke picknick aldaar, zoeken we verkoeling in het frisse bergriviertje en maken we al plonzend nader kennis met de plaatselijke ongewervelde bevolking.

Na alweer een heerlijke avondmaaltijd in camping "Koekoeksbloem" krijgt u de kans het wilde nachtleven in te duiken. Met de acrobatische vleermuiscapriolen en het heroïsch gefladder van vliegende herten is de ambiance verzekerd! Afsluiten doen we met een intiem concert van vroedmeesterpaddengekwaak.

Zondag bestijgen we, gesterkt door een smakelijk ontbijt, ons stalen/aluminiumen ros en gaan we op zoek naar tot dan toe onbekend gebleven natuurschoon.

Waar? aan de receptie van camping "Koekoeksbloem", op het kruispunt van de Winkelaar en het Hendrik Consciencepad in Dworp (zie planneke)
Wanneer? van vrijdagavond tot de late zondagnamiddag
Voor wie? 12- tot 26-jarige toeristen

Meer info en inschrijven: bij Sarah (sarahhublou-at-hotmail.com, 0499 27 75 54). Zie ook http://www.jnm.be/index.php?id=10542&a=48&pag=3471

Inschrijven voor 20 juni!

JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.

Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Knot(s)gek knotkamp !

| | | | |
8 Feb 2013 - 18:30
13 Feb 2013 - 12:30


Beschrijving van de activiteit: Wie houdt er nu niet van boomklimmen? Van lekker hoog, droog en onbereikbaar vanuit de kruin van een boom op de wereld neerkijken? En stel je voor dat je ondertussen nog nuttig werk verricht voor allerlei toffe beesten, zoals de steenuil...

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar tijdens het knotkamp is dit gewoon de realiteit. Dan verschansen we ons in een knoestige knotboom, nemen we een zaag ter hand en gaan we aan de slag als knotboomcoiffeur. Knotwilgen moeten ongeveer om de 5 jaar geknot worden, anders scheuren ze onder het gewicht van hun eigen takken en sterven ze. En dat zou jammer zijn, want voor allerlei vogels, insecten, enz. is zo'n knotboom het ideale huis. En voor ons het ideale krokusvakantieoord.

Er zijn dunne takken voor de beginnelingen, en al wat stevigere knapen voor wie graag stoer en oppermachtig overkomt. Wie nog nooit geknot heeft, krijgt de knepen van het vak op uitgebreide en uiteraard deskundige wijze aangeleerd door ervaren knotters.

Voor wie? 12- tot 25-jarigen. (Er is ook een aparte knotdag op 16/2 voor 7- tot 12-jarigen.)
Wat mag dat kosten? 8 euro per nacht, dus 40 euro voor een heel kamp. Plus 5 euro lidmaatschap als je nog geen JNM-lid was.
Contact, meer info en inschrijven: bij Sietse: sietse_hellinckx78 -at- hotmail.com, 0478 37 88 43 of 02 360 09 43.
Wees er snel bij, want het knotkamp is elk jaar al gauw volzet! 
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb 

De poel van Paddenbroek

| | | |
12 mei 2012 - 10:00
12 mei 2012 - 17:00


Beschrijving van de activiteitIn september is het zover. Dan zetten we de grote stap en adopteren we met onze afdeling een verwaarloosde poel, die we daarna omtoveren tot een paradijs voor kikkers, salamanders, libellen en ander moois.


 

Maar hoe doe je dat, een dode plas water veranderen in een pracht van een poel? We springen op onze fiets en trekken op meanderende wijze richting Gooik, waar we ten rade gaan bij de poelexpert van de Paddenbroek. Als volleerde  poelbeheerders zullen wij terug huiswaarts keren.

Voor wie? 12- tot 26-jarige poelploeteraars (in spe)
Afspraak: Grote Markt van Halle, bij het standbeeld van Servais
Meebrengen: fiets met remmen en al, picknick, zwembroek en zwembandjes bij goed weer
Contact: Florian (florian_her-at-hotmail.com, 0471 43 31 51 of 02 361 17 15)
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Earth Hour: doe het licht eens uit

| | |
31 Mrt 2012 - 20:30
31 Mrt 2012 - 23:00

Beschrijving van de activiteit: Honderden miljoenen mensen, bedrijven en overheden over heel de wereld slaan jaarlijks de handen in elkaar voor het grootste sensibiliseringsevenement over klimaatverandering ter wereld: “Earth Hour”. In 2011 toonden 750 000 gezinnen in België hun interesse om het klimaat te beschermen. In 2012 wordt onze inzet opnieuw gevraagd, het doel is simpel: spoor je mama, papa, oma, opa, tante, nonkel, buurman, buurvrouw, …. aan en vertel hen de lichten te doven tussen 20u30 en 21u30 op zaterdag 31 maart 2012!
Voor wie? 12- tot 26-jarige glimwormen
Afspraak: aan het station van Halle
Meebrengen:  thermos met warme drank en warme kledij
Contact: Tom (0472 30 11 94 of turcketje -at- hotmail.com)
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Fietspadenactie

| |
24 Mrt 2012 - 13:00
24 Mrt 2012 - 17:00

Beschrijving van de activiteit: Wij JNM’ers zijn temmers van het stalen ros, of in de volksmond ook wel de fiets genoemd. We rijden, vliegen, springen er mee rond en verplaatsen er ons mee op elke JNM-activiteit en kamp. Kortom de fiets is niet meer uit het leven van de JNM’er te denken.
Fietspaden zijn noodzakelijk om de vrijheid en veiligheid van de JNM’er  en elk andere fietser te garanderen. Tegenwoordig zien we tot onze grote spijt dat op bepaalde drukke wegen de fietspaden onveilig of zelfs afwezig zijn! Daarom zetten we op 24 maart een ludieke actie op poten om op te komen voor meer én veiligere fietspaden in de streek. 
Voor wie? 7- tot 26-jarigen op twee (of één of drie, maar gemiddeld toch twee) wielen
Afspraak: Ergens in Halle. Vraag ernaar bij Tom!
Meebrengen: je fiets (volledig in orde!)
Contact: Tom (0472 30 11 94 of turcketje -at- hotmail.com)
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging. Alle 7- tot 26-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Zomerpret in het Kesterbeekmoeras

| | | | |
2 Jul 2011 - 09:00
2 Jul 2011 - 23:00

Beschrijving van de activiteit: Om het JNM-jaar (en eigenlijk ook het schooljaar) in schoonheid af te sluiten alvorens we op kamp vertrekken, gaan we eens een hele dag vanalle zomerse JNM-dingen doen.

Tijdens de voormiddag helpen we Natuurpunt Beersel met het beheer van hun Kesterbeekmoeras. Eén keer per jaar wordt dit gemaaid en moet al het maaisel weggevoerd worden. En in zo'n moeras kan dat wel eens tot verfrissende moddergevechten leiden...

's Middags worden we beloond met een picknick. (Dankuwel, Natuurpunters!)

Als het maaisel geruimd is en het toch ook net te warm is geworden om nog te werken, is het tijd voor iets rustigers. Afhankelijk van de resterende energie gaan we dan op zoek naar beestjes of laten we de beestjes tot bij ons komen. Het is zomer en we zitten in een natuurgebied, dus aan vlinders, libellen en ander gespuis zou het ons daar normaal gezien niet mogen ontbreken.

Rond 16u nemen we op emotionele wijze afscheid van de piepers die dan naar huis mogen gaan. De ini's en gewone leden moeten we nog niet uitwuiven, want zij worden vriendelijk verzocht zich op hun fiets te hijsen en zich naar een geheime locatie te begeven. Op die geheime locatie wacht immers ons avondmaal, in de vorm van een barbecue.

's Avonds blijven we ofwel lui naar de zonsondergang kijken, ofwel gaan we op zoek naar nachtbeesten zoals vleermuizen, nachtvlinders of (eindelijk eens) vliegende herten. 

Doelgroep: Alle 7- tot 26-jarigen die graag in de natuur vertoeven.
Afspraak: om 9u aan de hoek van de Klutsstraat en de Hoeveweg in Alsemberg (zie plannetje). 7- tot 12-jarigen mogen naar huis om 16u, de rest 's avonds na het eten (23u?)
Meebrengen: een werkkostuum dat aangepast is aan het weer, schoeisel dat aangepast is aan een moerassige omgeving, een (volle) drinkbus en eventueel ook wat excursiemateriaal. 12- tot 26-jarigen brengen liefst ook een fiets mee.
Info: bij Sarah (sarahhublou-at-hotmail.com of 02 380 10 75)
Inschrijven: Omdat er werkmateriaal, een picknick en een barbecue voorzien moeten worden, vragen we je om je vóór 24 juni in te schrijven bij Sarah.
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging.
Alle 7- tot 25-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info vind je op www.jnm.be/zwb

Fietsen naar Seneffe langs het kanaal

|
28 Aug 2011 - 11:00

Beschrijving van de activiteit:
 Voor mensen met een normale conditie, een degelijke fiets en een gezonde bewondering voor de natuur. Tot aan het kasteel van Seneffe (met eventueel bezoek aan de tuin) en terug.
Bezoek aan Fauquez en zijn ‘Chappelle de verre’ of glazen Kerk, nu pannenkoekenhuis met enorme keuze maar ook met een fantastische collectie van de productie van de vroegere glasfabriek.
Picknick meebrengen of geld voor snack onderweg. (afstand 60 km)
Afspraak:
Sas van Lembeek
Gids / Info:

Jacques 02 380 25 53 - Louis 02 356 60 61

Proefritten editie Groebegracht

| | |
15 mei 2011 - 10:00

Beschrijving van de activiteit:

De Proefritten van het Regionaal Landschap

Wandelen, fietsen en sneukelen
op zondag 15 mei 2011 in Halle en Pepingen

Fiets of wandel mee met de 1ste Proefritten van het Regionaal Landschap op zondag 15 mei 2011 en zet je tanden in het lekkere landschap van het Pajottenland. Onderweg  kan je halt houden aan verrassende natuurplekjes of landschapsposten om smakelijke streekgerechten en –drankjes te sneukelen. Volg 1 miljoen vlinders langs de Groebegracht tussen Halle en Pepingen en tel 10 000 stappen naar zoete paradijsplekjes, smakelijk erfgoed en verleidelijke natuur. Kunstacademie De Meiboom plant zijn kunstcollectie in de Grote Weide achter het ziekenhuis van Halle met een openluchttentoonstelling. Ook gezondheid komt mee aan bod: via een quiz leer je bij over gezonde voeding en gezond bewegen.De Proefritten van het Regionaal Landschap starten op zondag 15 mei 2011 aan de inrit Ziekenhuislaan, 1500 Halle. Gewoon fietsen en wandelen start tussen 10u en 15u en is gratis en zonder inschrijven. Als je onderweg wil sneukelen moet je starten tussen 11u en 12u én vooraf inschrijven en een bijdrage betalen voor het sneukelmenu.Er zijn vier landschapsroutes uitgestippeld: kunstroute ‘1 miljoen vlinders’ met openluchttentoonstelling van kunstacademie De Meiboom (3 km – 4200 stappen), Proefrit wandelen (11 km – 15 400 stappen) en twee Proefritten fietsen (20 km en 50 km). Proef en geniet – zonder mate – van landschap en natuur! Inschrijven voor sneukelmenu

Sneukelmenu

 • Vlinderaperitief
 • Appetijthapje ‘Smakelijk Erfgoed’
 • Knotgerecht op Pajotse wijze
  of Spécial natuur
 • Jeirbees in eigen nat
 • Zwaluwnestje bij den boer
  of Nectar van de vlinderbar
 • Schepijs uit de poel

Het sneukelmenu bestaat uit zes streekgerechten - inclusief drank - die je onderweg bij landschapsposten krijgt aangeboden. Inschrijven via www.rlzzz.be/proefritten of 02 452 60 45. Bijdrage voor het Sneukelmenu:

 • Fietsers (20 of 50 km) of wandelaars (11 km): € 10 per persoon
 • Tot 12 jaar: € 5 per persoon
 • Tot 6 jaar: gratis
 • Leden van Gezinsbond, Pasar of
  Natuurpunt: maximum € 25 per gezin

Proefritten stappen, fietsen of… scooteren

Met onze stappentellers kunnen wandelaars elke stap van 1 tot 10 000 op de voet volgen. Wie geen eigen fiets ter beschikking heeft kan er eentje huren bij Fietspunt Halle. Of wil je de Proefritten liever per Vespa of scooter afleggen? Dat kan in samenwerking met Scootertours.

 • Stappentellers worden gratis aan de start uitgeleend (waarborg € 15)
 • Fiets huren via www.fietspunten.be/halle : +/- € 10 (waarborg € 25)
 • Scooter huren via www.scootertours.be : +/- € 65 per dag (waarborg € 250)
Afspraak:
Ziekenhuislaan, 1500 Halle
Gids / Info:
Meer info over de Proefritten en inschrijven via www.rlzzz.be/proefritten.

Start jongerenwerking JNM !

| | | |
20 Mrt 2011 - 14:00
20 Mrt 2011 - 17:00

Beschrijving van de activiteit:

Na al die maanden reclame maken, zijn we er in geslaagd een groepje gemotiveerde ini's bijeen te krijgen. Eindelijk is het dus zover: de iniwerking gaat van start!

Tijdens deze eerste activiteit spreken we af bij Sarah thuis (Vroenenbosstraat 96 in Dworp, zie plannetje) om kort kennis te maken en te bespreken wat jullie verwachtingen zijn. En als we dan toch rond de tafel zitten, zullen we meteen maar al de ini-activiteiten van de komende maanden vastleggen. Vergeet dus zeker niet je agenda mee te brengen.

En breng ook je fiets mee, zodat we na al dat gepraat op excursie kunnen gaan. Sarah woont vlakbij het Hallerbos, waar altijd wel iets te beleven valt. Zeker nu het lente wordt!

Doelgroep: 12- tot 16-jarigen die gebeten zijn door de natuur en/of met een gezonde interesse in het milieu. Nieuwelingen/geïnteresseerde niet-JNM'ers zijn op deze activiteit meer dan welkom!
Afspraak: bij JNM'ster Sarah thuis: Vroenenbosstraat 96 in Dworp (zie plannetje)
Meebrengen: Je fiets en je agenda
Info: Wietse (0478 18 74 20 of wietsebeckwe -at- hotmail.com) of www.jnm.be/zwb
JNM is de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de bééstigste jeugdbeweging.
Alle 7- tot 25-jarigen met interesse in natuur en milieu kunnen bij ons terecht voor onvergetelijke activiteiten, weekendjes en kampen.
Meer info op www.jnm.be/zwb
Inhoud syndiceren